Βασίλισσα Ελισάβετ: Η Ολένα Ζελένσκα θα παραστεί στην κηδεία της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η Ολένα Ζελένσκα θα παραστεί στην κηδεία της

Η σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι απάντησε θετικά στην πρόσκληση – Εκτιμάται ότι θα επιστρέψει αμέσως μετά το τέλος της κηδείας στην Ουκρανία 

olena_zelenska
Στο Λονδίνο θα μεταβεί η πρώτη κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, σύμφωνα με αναφορές.

Η Ζελένσκα, σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είναι μεταξύ των 500 αρχηγών κρατών και προσωπικοτήτων που έλαβαν πρόσκληση για τη Δευτέρα, αλλά και για εκδήλωση υποδοχής που θα διοργανώσει την προηγούμενη ημέρα ο βασιλιάς Κάρολος, σύμφωνα με τη Sun.

Πάντως, εκτιμάται ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν θα τη συνοδεύσει στη Βρετανία. Η Ζελένσκα αναμένεται ότι θα επιστρέψει αεροπορικώς στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, μετά την ολοκλήρωση της τελετής, δήλωσε πηγή στην ίδια εφημερίδα.

Η παρουσία της, σημειώνει η πηγή, σηματοδοτεί τη φιλία και τον αμοιβαίο σεβασμό Βρετανίας και Ουκρανίας, καθώς το Λονδίνο είναι από τους ισχυρότερους συμμάχους του Κιέβου.

Κλείσιμο
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει προσκληθεί στην κηδεία. Η Ρωσία είναι μία από τις λίγες χώρες που «σνόμπαρε» η Βρετανία, όπως και η Λευκορωσία και η Μιανμάρ. Στη μαύρη λίστα βρισκονται επίσης οι ηγέτες της Συρίας, της Βενεζουέλας και οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν.



Ειδήσεις σήμερα:

Η «αυτοκτονία» 26χρονου στρατιώτη στην Κύπρο αποδείχθηκε δολοφονία μετά από 17 χρόνια


Επί ποδός η επίλεκτη ομάδα για την προστασία της βασιλικής οικογένειας στην κηδεία της Ελισάβετ


«Σπίτι μου»: Πώς θα πάρετε «φθηνό» στεγαστικό έως 150.000 – Τι πρέπει να προσέξετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης