Σολτς: Όταν χτυπάει το «κόκκινο τηλέφωνο» - Η μυστική γραμμή που χρησιμοποίησε για να μιλήσει με Πούτιν

Σολτς: Όταν χτυπάει το «κόκκινο τηλέφωνο» - Η μυστική γραμμή που χρησιμοποίησε για να μιλήσει με Πούτιν

Η συσκευή που χρησιμοποίησε ο Σολτς για να μιλήσει με τον Πούτιν δεν είναι ένα απλό τηλέφωνο, καθώς η τεχνολογία της παραπέμπει στον «πράκτορα 007», Τζέιμς Μποντ

soltz_telephone
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τρίτη με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν για το ουκρανικό, ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, χρησιμοποίησε ένα κόκκινο τηλέφωνο που κοσμεί το γραφείο του.

Η συγκεκριμένη συσκευή δεν είναι ένα απλό τηλέφωνο, καθώς η τεχνολογία της παραπέμπει στον «πράκτορα 007», Τζέιμς Μποντ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Βild».



O 64χρονος Kαγκελάριος Όλαφ Σολτς δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία του γραφείου του με το κόκκινο τηλέφωνο με την ακόλουθη λεζάντα: «Εννενήντα λεπτά τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον #Πούτιν: Η Ρωσία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία και να αναγνωρίσει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Διαφορετικά, μια διπλωματική λύση είναι αδιανόητη».

Το κόκκινο τηλέφωνο που έχει στο γραφείο του ο Καγκελάριος της Γερμανίας είναι ένα ειδικό μοντέλο, το «Sina Communicator» της εταιρείας «Secunet», που εδρεύει στην Έσση κι έχει επιφορτιστεί με τη νέα «ψηφιακή στρατηγική» της κυβέρνησης.

Κλείσιμο
Η συσκευή κοστίζει 5,5 κιλά και μπορεί να μεταδίδει κρυπτογραφημένες τηλεφωνικές κλήσεις, εμπιστευτικά έγγραφα και βιντεοκλήσεις.

Με την εισαγωγή ενός ειδικού τσιπ («κρυπτογραφικό στικ») στην πλαϊνή πλευρά του τηλεφώνου, ο καλών μπορεί να πραγματοποιεί μόνο «κρυφές κλήσεις εθνικού επιπέδου».

Για συνομιλίες, όπως για παράδειγμα με το Κρεμλίνο, ο Σοσιαλδημοκράτης Καγκελάριος χρησιμοποιεί μια διαφορετική μυστική τηλεφωνική γραμμή..., σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.


Ειδήσεις σήμερα:

Με νέα βίντεο από «εξορκισμούς» στην πλατεία Αριστοτέλους επανήλθε η «Εκκλησία των Εθνών»

«Η ΜΚΟ ζήτησε συγγνώμη για τον Έβρο, μήπως να το κάνει και ο κ. Τσίπρας;», λένε Θεοδωρικάκος και Μηταράκης

Ο Δένδιας ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη για τη ΓΣ του ΟΗΕ - Σειρά συναντήσεων με ομολόγους του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης