Έβρος: «Η ΜΚΟ ζήτησε συγγνώμη, μήπως να το κάνει και ο κ. Τσίπρας;», λένε Θεοδωρικάκος και Μηταράκης

Έβρος: «Η ΜΚΟ ζήτησε συγγνώμη, μήπως να το κάνει και ο κ. Τσίπρας;», λένε Θεοδωρικάκος και Μηταράκης

«Εσφαλμένα θεωρήσαμε ότι ήταν ελληνικό έδαφος η νησίδα στον Έβρο με τους 38 μετανάστες», αναφέρει η HumanRights360

metanastes-evros
Να τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας για τη νησίδα στον Έβρο με τους 38 μετανάστες, μετά την ανακοίνωση της «HumanRights360» για «εσφαλμένη εκτίμηση ότι ήταν επί ελληνικού εδάφους» ζητούν το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Καθώς νέα στοιχεία ξεκάθαρα αμφισβητούν το ψέμα περί νεκρού παιδιού στον Έβρο, έρχεται πλέον η ΜΚΟ HumanRights360 που είχε καταθέσει την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να επιβεβαιώσει την άποψη της κυβέρνησης ότι όσα αφορούσαν στην υπόθεση των 38 μεταναστών συνέβησαν εκτός Ελληνικής Επικράτειας. Εκθέτει δε ανεπανόρθωτα όσους εκμεταλλευτήκαν το περιστατικό και πιο συγκριμένα τη συγκυρία, προς ίδιον όφελος διασπείροντας ανακρίβειες στον διεθνή και εγχώριο Τύπο. Υπενθυμίζεται ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δυσφημίζοντας τη χώρα», αναφέρει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Και προσθέτει: «Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η σταθερή θέση της Κυβέρνησης ότι τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών και ορισμένοι καλοθελητές με fake news προσπαθούν να παρακάμψουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της και ταυτόχρονα σώζει χιλιάδες ανθρώπους εφαρμόζοντας μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Αναμένουμε -εδώ και πολλές μέρες- τον συνήθως λαλίστατο ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί. Ιδού ο Έβρος…».



«Η μη κυβερνητική οργάνωση «HumanRights360 », ζήτησε συγγνώμη και παραδέχθηκε ότι η νησίδα στον Έβρο δεν ήταν ελληνικό έδαφος. Ο Σύριζα και ο κύριος Τσίπρας, μήπως ήρθε η ώρα να το παραδεχτούν και εκείνοι και να ζητήσουν επιτέλους συγγνώμη από τους Ακρίτες, την Ελληνική Αστυνομία και τον Στρατό που φυλάττουν τα σύνορα μας;», αναρωτήθηκε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Κλείσιμο

HumanRights360: «Εσφαλμένα θεωρήσαμε ότι ήταν ελληνικό έδαφος η νησίδα στον Έβρο με τους 38 μετανάστες»

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση του, ο ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης «HumanRights360», Επαμεινώνδας Φαρμάκης, κάνει λόγο για «εσφαλμένη πεποίθηση» ότι η νησίδα στον Έβρο, όπου βρέθηκαν οι 38 πρόσφυγες, βρισκόταν επί ελληνικού εδάφους. Ο κ. Φαρμάκης υπογραμμίζει ότι «η οργάνωση μας δεν επιθυμεί, σε καμία περίπτωση, τη δημιουργία συνοριακού ζητήματος μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, ούτε άλλωστε αμφισβητεί τα σύνορα, μεταξύ των δύο χωρών».

Σκοπός και μέλημα της, συνεχίζει, «είναι αποκλειστικά και μόνο η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του εθνικού και διεθνούς δικαίου, καθώς και των θεσμοθετημένων διαδικασιών».

Συγκεκριμένα, σχετικά με την υπόθεση των 38 προσφύγων ο κ. Φαρμάκης διευκρινίζει ότι «από τα δημόσια διαθέσιμα σε μας στοιχεία και λαμβανομένου υπόψιν ότι η περιοχή παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα σύνθετο εδαφικό καθεστώς καθώς, ανάλογα με τη ροή του ποταμού, αναδύονται κατά διαστήματα τμήματα ξηράς κατά μήκος του, σχηματίσαμε την εσφαλμένη πεποίθηση ότι οι ανωτέρω βρίσκονταν επί ελληνικού εδάφους».

Επίσης, ο ίδιος σημειώνει ότι «η είσοδος δημοσιογράφου στο ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου έγινε με αποκλειστική πρωτοβουλία του χωρίς προηγούμενη γνώση, ενημέρωση ή συμμετοχή της διοίκησης της οργάνωσης μας. Άλλωστε ο ανωτέρω ουδέποτε υπήρξε εργαζόμενος ή συνεργάτης της οργάνωσής μας, όπως ανακριβώς δηλώθηκε στο διαβιβαστικό έγγραφο του αιτήματος εισόδου του».

Ειδήσεις σήμερα:

Στεγαστικά δάνεια έως 150.000 ευρώ σε 10.000 νέους με μηνιαία δόση 275 ευρώ


Έντονη ανησυχία Δένδια για την κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία

Μύκονος - Φωτογραφία-ντοκουμέντο: Αμερικανίδα έκλεψε ολόχρυσο βραχιόλι με διαμάντια από την Cartier
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης