Βρετανία: «Xρυσές δουλειές» για ξενοδόχους και αεροπορικές εταιρείες ενόψει της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ

Βρετανία: «Xρυσές δουλειές» για ξενοδόχους και αεροπορικές εταιρείες ενόψει της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ

Πολλοί πολίτες στη Βρετανία διαμαρτύρονται κάνοντας λόγο για εμπορευματοποίηση της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ

bretania-aeroplano-kideia
Τα χέρια τους... τρίβουν οι ξενοδόχοι και οι αεροπορικές εταιρείες στη Βρετανία καθώς η ζήτηση για κρατήσεις δωματίων και πτήσεων έχει εκτοξευτεί τα τελευταία 24ωρα με εκατοντάδες πολίτες να επιθυμούν να είναι παρόντες στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ την προσεχή Δευτέρα (19/9).

Όπως αναφέρει η Daily Mail για μία βραδιά στο ξενοδοχείο «Park Plaza» του Λονδίνου, το κόστος από 269 λίρες που είναι σήμερα , θα ανέλθει στις 1.200 λίρες.

Πολλοί είναι, πάντως, αυτοί που εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους κάνοντας λόγο για εμπορευματοποίηση της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ καθώς οι τιμές για αεροπορικά εισιτήρια και δωμάτια ξενοδοχείων είναι έως και έξι φορές επάνω από το κανονικό.

Για παράδειγμα πτήση με την British Airways από το Εδιμβούργο προς το διεθνές αεροδρόμιο του Χίθροου κοστίζει 422 λίρες για την Κυριακή (18/9) ενώ κανονικά είναι 99 λίρες. Αντίστοιχα πτήση με την British Airways από το Νιούκαστλ στο Χίθροου που υπό κανονικές συνθήκες κόστιζε 99 λίρες, τώρα φθάνει τις 404 λίρες.

Ίδια εικόνα και για τα εισιτήρια της Ryanair καθώς για μια πτήση από Δουβλίνο στο Γκάτγουικ το κόστος θα αγγίξει την Κυριακή (18/9) τις 85 λίρες, από 13 λίρες που θα είναι μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Την ίδια ώρα εάν θέλει κανείς να κάνει κράτηση για ένα δίκλινο την Κυριακή, μία ημέρα πριν την κηδεία της Ελισάβετ, στο ξενοδοχείο Park Plaza του Λονδίνου, θα πρέπει να βάλει γερά το χέρι στην τσέπη. Το κόστος ανέρχεται σε 1.500 λίρες ενώ κανονικά το δωμάτιο κοστίζει 250 λίρες τη βραδιά.

Κλείσιμο
Στο ξενοδοχείο «Strand Palace», το δίκλινο κοστίζει 800 λίρες την παραμονή της κηδείας της Ελισάβετ. Μία εβδομάδα αργότερα θα επανέλθει στις 232 λίρες.

Ειδήσεις σήμερα:

«Νταής» Κρητικός ξυλοκόπησε σύζυγο, τρία ανήλικα παιδιά και 2 γείτονες

Ο Snik δέχθηκε επίθεση σε εστιατόριο στην Θεσσαλονίκη - Δείτε βίντεο

Οι παραξενιές του βασιλιά Καρόλου: Από τα σιδερωμένα κορδόνια μέχρι το ειδικό χαρτί τουαλέτας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης