Ιταλία - Μελόνι: «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου απειλή ή ότι είμαι ένα τέρας»

Ιταλία - Μελόνι: «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου απειλή ή ότι είμαι ένα τέρας»

H αρχηγός του ακροδεξιού Κόμματος «Αδελφοί της Ιταλίας» προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου 

meloni__3_
«Eίτε σας αρέσει είτε όχι, αυτή θα είναι η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας», γράφει σε άρθρο της για την Τζόρτζια Μελόνι η αμερικανική εφημερίδα «Washington Post», ενόψει των πρόωρων εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου.

Η Μελόνι, αρχηγός του ακροδεξιού Κόμματος «Αδελφοί της Ιταλίας», ετοιμάζει τις βαλίτσες της για να αναλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο στην Ιταλία, με την αμέριστη υποστήριξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι της «Φόρτσα Ιτάλια», όπως και του Ματέο Σαλβίνι, εάν επιβεβαιωθούν όλες οι δημοσκοπήσεις.

«Δεν μπορώ να πω ότι μπροστά σε μια τέτοια ευθύνη δεν τρέμουν τα χέρια μου», υποστήριξε η αρχηγός του κόμματος, ανύπαντρη μητέρα ενός παιδιού, σε συνέντευξή της στην «Washington Post».

«Αν οι Ιταλοί αποφασίσουν ότι θέλουν τη Μελόνι πρωθυπουργό, εγώ θα είμαι πρωθυπουργός» λέει, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα του κόμματός της είναι «συντηρητικό» όπως και η σχέση της με την Ευρώπη.

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου απειλή, ότι είμαι ένα τέρας ή ένα επικίνδυνο άτομο. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ σοβαρό και νομίζω ότι πρέπει να απαντήσουμε με σοβαρότητα στις επιθέσεις που δεχόμαστε».

Η Μελόνι θεωρείται η δημοφιλέστερη πολιτικός της χώρας που ετοιμάζεται για τις πρόωρες κάλπες του Σεπτεμβρίου ως διάδοχος του Μάριο Ντράγκι.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, το ακροδεξιό κόμμα των «Αδελφών της Ιταλίας», με αρχηγό τη Μελόνι έρχεται πρώτο με ποσοστό γύρω στο 25%. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση το Κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, και στην τρίτη θέση το κόμμα των «Πέντε Αστέρων », με πρόεδρο τον Τζουζέπε Κόντε. Η «Λέγκα» του Ματέο Σαλβίνι καταλαμβάνει την τέταρτη θέση. Ακολουθούν η «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο λεγόμενος «κεντρώος πόλος», των Κάρλο Καλέντα και Ματέο Ρέντσι.


Δείτε βίντεο: Μελόνι: «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου απειλή ή ότι είμαι ένα τέρας»
Μελόνι: «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου απειλή ή ότι είμαι ένα τέρας»
Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Φιλιππίδη: Απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για κατ' αντιπαράσταση εξέταση Μπιμπίλα-Νίνου


Κομισιόν: «Φρένο» στην επιρροή του φυσικού αερίου στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας

Ρουμπάτης στην Επιτροπή: Ναι, παρακολουθούσαμε τον Πιτσιόρλα, ενημέρωσα τον Τσίπρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης