Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Απελευθερώσαμε 6.000.000 στρέμματα εδαφών - Συνεχίζουμε την προέλαση

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Απελευθερώσαμε 6.000.000 στρέμματα εδαφών - Συνεχίζουμε την προέλαση

Ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε ξεχωριστά τρεις στρατιωτικές μονάδες, των οποίων εξήρε τη γενναιότητα στη διάρκεια της επιχείρησης

zelensky_1
Ο ουκρανικός στρατός έχει ανακαταλάβει με την αντεπίθεσή του σχεδόν 6.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα περιοχών που έλεγχαν οι ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι στρατιώτες μας έχουν ήδη απελευθερώσει 6.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικού εδάφους στα ανατολικά και τα νότια και εξακολουθούμε να προελαύνουμε», τόνισε ο Ζελένσκι σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε ξεχωριστά τρεις στρατιωτικές μονάδες, των οποίων εξήρε τη γενναιότητα στη διάρκεια της επιχείρησης η οποία θα οδηγήσει, αν εδραιωθούν οι νίκες, στα σημαντικότερα εδαφικά κέρδη για την Ουκρανία μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τα περίχωρα του Κιέβου στα τέλη Μαρτίου.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε αρχικά μια επιχείρηση αντεπίθεσης στα νότια, προτού σημειώσει την προηγούμενη εβδομάδα μια γρήγορη πρόοδο στην επαρχία του Χαρκόβου, στα βορειοανατολικά, αναγκάζοντας τα ρωσικά στρατεύματα να αποσυρθούν σε άλλες θέσεις.

Επίσης αναφέρει ότι έχει σημειώσει νίκες στην περιοχή της Χερσώνας, που ελέγχει η Ρωσία και η οποία συνορεύει με την προσαρτημένη από τη Μόσχα Κριμαία και τις ανατολικές επαρχίες που βρίσκονται από το 2014 υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσελίκ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρεται σαν κράτος απατεώνας - Τίποτα δεν θα βγει σε καλό για την Ελλάδα

Ατύχημα στο Allou Fun Park: Βγήκε από την Εντατική η 21χρονη που τραυματίστηκε στο τρενάκι

Δύο αλλοδαποί επιχείρησαν να βιάσουν 22χρονη στο κέντρο της Αθήνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης