Βασίλισσα Ελισάβετ: Ενός λεπτού σιγή σε όλη τη Βρετανία την Κυριακή

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ενός λεπτού σιγή σε όλη τη Βρετανία την Κυριακή

Οι άνθρωποι καλούνται να τιμήσουν την περίσταση ιδιωτικά στο σπίτι, στο κατώφλι ή στο δρόμο τους ή σε κοινοτικές εκδηλώσεις και αγρυπνίες, είπε η Ντάουνινγκ Στριτ

000_32J93V9
Ενός λεπτού σιγή στις 20:00 (τοπική ώρα) την Κυριακή, θα τηρήσει ολόκληρη η Βρετανία, για να θρηνήσει το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Οι άνθρωποι καλούνται να τιμήσουν την περίσταση ιδιωτικά στο σπίτι, στο κατώφλι ή στο δρόμο τους ή σε κοινοτικές εκδηλώσεις και αγρυπνίες, είπε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Όσοι ζουν στο εξωτερικό ενθαρρύνονται επίσης να λάβουν μέρος στις 20:00 την ώρα τους.

Η Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι η «κοινή εθνική στιγμή περισυλλογής» θα είναι μια ευκαιρία για όλους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο «να θρηνήσουν τον θάνατο της Βασίλισσας».

Ο επίσημος εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Λιζ Τρας είπε ότι οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να «συναντηθούν».

«Στις 8 μ.μ. της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, το βράδυ πριν από την κρατική κηδεία, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή όπου το κοινό καλείται να συναντηθεί και να παρακολουθήσει μια εθνική στιγμή περισυλλογής για να θρηνήσει και να προβληματιστεί για τη ζωή και την κληρονομιά της βασίλισσας Ελισάβετ. ΙΙ», είπε.

«Ενός λεπτού σιγή μπορεί να κρατηθεί ιδιωτικά στο σπίτι είτε μόνοι σας είτε με φίλους και γείτονες, έξω στο κατώφλι ή στον δρόμο σας με γείτονες ή σε οποιαδήποτε τοπική εκδήλωση και αγρυπνία. Ενθαρρύνουμε τις ομάδες των τοπικών κοινοτήτων, τους συλλόγους και άλλους οργανισμούς να δώσουν το στίγμα τους σε αυτή τη στιγμή περισυλλογής. Και αν βρίσκεστε στο εξωτερικό, οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στην τοπική ώρα» πρόσθεσε.

«Η κοινή εθνική στιγμή είναι μια ευκαιρία για όλους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο να θρηνήσουν και να τιμήσουν τον θάνατο της Αυτής Μεγαλειότητος και θα προσδιορίσουμε λεπτομέρειες για το πού θα το βρεθεί η Πρωθυπουργός πιο κοντά σε εκείνη την στιγμή» κατέληξε ο επίσημος εκπρόσωπος της Λιζ Τρας .

Ειδήσεις σήμερα:

O Τσαβούσογλου απειλεί: Μαζέψτε τα μυαλά σας, συνέλθετε, μην γίνεστε όργανα άλλων

Στα 350 ευρώ το επίδομα θέρμανσης - Ενίσχυση 250 ευρώ σε 2,3 εκατομμύρια πολίτες

Εισαγγελέας για Πισπιρίγκου: Έβαλε με σύριγγα την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα από τη γαστροστομία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης