Βασίλισσα Ελισάβετ: Όταν ο Κάρολος φεύγει από το Μπαλμόραλ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Όταν ο Κάρολος φεύγει από το Μπαλμόραλ

Φωτογραφίες μέσα από το αυτοκίνητο - Σε αυτό βρίσκεται και η βασιλική σύζυγός του

000_32HZ8H7
Είναι η  στιγμή που ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας, Κάρολος Γ', φεύγει από το κάστρο του Μπαλμόραλ στη Σκωτία ύστερα από τον θάνατο της μητέρας του Ελισάβετ. 

Μαζί με τη «βασιλική σύζυγό» του, όπως είναι ο νέος τίτλος της Καμίλα, κατευθύνονται προς το Λονδίνο. 

Στις έξι το απόγευμα ώρα Λονδίνου (20.00 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο Κάρολος, θα απευθύνει το πρώτο του διάγγελμα προς το έθνος, ένα 24ωρο μετά τον θάνατο της πολυαγαπημένης του μητέρας.

000_32HZ8QB


Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο «inews», το διάγγελμά του θα είναι προηχογραφημένο και σύντομο αποτίοντας φόρο τιμής στην εκλιπούσα μητέρα του.

000_32HZ8QB__1_


Σε όλη του τη ζωή, ο Κάρολος προετοιμαζόταν για να λάβει το Στέμμα.

Σε αντίθεση με τη μητέρα του, ο Κάρολος δεν παίρνει διακριτικά θέση σε πολιτικά και κοινωνικά θέματα αλλά είναι πιο ωμός στις δημόσιες εμφανίσεις τους, όπως υποστηρίζουν αναλυτές στο Sky News.

Δείχνει ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα θέματα της κλιματικής αλλαγής, των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών και των ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν γενναιόδωρη απέναντι στο προσωπικό της, με εξαίρεση την περίοδο της πανδημίας της νόσου Covid που είχε παγώσει τους μισθoύς της.

Ωστόσο, ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας αναμένεται να κάνει περικοπές στο προσωπικό των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, υποστηρίζουν οι βασιλικοί ανταποκριτές.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, το 2018, ο Κάρολος αναγνώρισε ότι ως βασιλιάς, δεν θα μπορούσε να μιλήσει ή να παρέμβει στην πολιτική, επειδή ο ρόλος του θα είναι διαφορετικός από το να είναι πρίγκιπας της Ουαλίας.

Τόνισε επίσης ότι σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων στα βασιλικά ανάκτορα , να μειώσει τα έξοδα και να εκπροσωπήσει καλύτερα τη σύγχρονη Βρετανία.

O Kάρολος είχε προκαλέσει τη δυσφορία πολλών Βρετανών μετά το διαζύγιό του από την πολυαγαπημένη πριγκίπισσα Νταϊάνα και με την άνεσή του να παρεμβαίνει σε δημόσιες υποθέσεις.

Σε αντίθεση με τη μητέρα του, η οποία αρνιόταν να συζητήσει δημόσια τις απόψεις της, ο Κάρολος έχει εκφωνήσει ομιλίες και έχει γράψει άρθρα για θέματα που τον ενδιαφέρουν, όπως η κλιματική αλλαγή, η πράσινη ενέργεια και η εναλλακτική ιατρική.

«Αναρωτιέμαι τι είναι η παρέμβαση, πάντα πίστευα ότι πρόκειται για κίνητρο», είχε δηλώσει το 2018 στο «Prince, Son and Heir: Charles at 70», ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην βρετανική «μικρή οθόνη».

«Πάντα με ενδιέφερε να ανησυχώ για το τι συμβαίνει στις πόλεις, όπως έκανα πριν από 40 χρόνια και για τις συνθήκες στις οποίες ζουν οι άνθρωποι», είχε δηλώσει.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ: Η Βρετανία δακρύζει για τη «Λίλιμπετ» - Τι ακολουθεί

Θάνατος βασίλισσας Ελισάβετ: Τα παιδιά του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ θα μπορούν πλέον να πάρουν βασιλικούς τίτλους

Μητροπολίτης Κοζάνης για τους βιασμούς: Σήμερα γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγονές σας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης