Σε μια προκλητική αναφορά όσον αφορά τους βιασμούς γυναικών, θυμίζοντας όσα είχε πει πριν από μερικές ημέρες ο μητροπολίτης Δωδώνης προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις, προχώρησε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, στο πλαίσιο του κυρήγματός του με αφορμή την εγκύκλιο κατά των αμβλώσεων που διαβάστηκε στις εκκλησίες την Πέμπτη (8/9).
Όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, στο διάρκειας σχεδόν μισής ώρας κήρυγμά του, ανέφερε πως παλαιότερα δικαιολογούνταν «κοινωνικά» οι αμβλώσεις, γιατί οι κοπέλες πήγαιναν στα χωράφια για δουλειά και ένας «παλιάνθρωπος» τις βίαζε, αλλά τώρα «κυκλοφορούν ημίγυμνες στις πόλεις».
«Τότε δεν άντεχε η κοινωνία να χαθεί η τιμή και η παρθενία μιας κοπέλας, γιατί βάδιζε σε αρχές, στη δημόσια αιδώ και στα χρηστά ήθη, σε εκείνα που διαμορφώθηκαν στον αστικό κώδικα του 1952. Αλλά σιγά-σιγά ήρθαμε και τα σβήσαμε όλα» είπε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, προσθέτοντας πως «άρχισε να επιτρέπεται να βγαίνουν από τη θάλασσα ημίγυμνοι και γυμνοί… και σήμερα γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγονές σας, 13 και 14 ετών».
Όσον αφορά τις αμβλώσεις ο κ. Παύλος είπε ότι «διαπράττονται εκατομμύρια φόνοι παιδιών μέσα στην μήτρα της μάνας τους» διερωτώμενος «εάν αυτός είναι πολιτισμός» και προσθέτοντας ότι «η εκκλησία σέβεται την επιστήμη, αλλά μέχρι εκεί που προσφέρει στον άνθρωπο».
Για άλλη μια χρονιά, το Stelios Philanthropic Foundation στηρίζει έμπρακτα τη νέα επιχειρηματικότητα, επιβραβεύοντας τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις με συνολικά €300.000
Η Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη και η Τίνα Κίκιζα βρέθηκαν στην ίδια κουζίνα, έβαλαν τις ποδιές τους και ετοίμασαν μια αυθεντική σπετσιώτικη συνταγή με αφορμή το φετινό Spetses Mini Marathon
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».