Πρόκληση από την Sabah: Επίδοξος Ζελένσκι ο Μητσοτάκης - O Αλλάχ να βοηθήσει τον ελληνικό λαό

Πρόκληση από την Sabah: Επίδοξος Ζελένσκι ο Μητσοτάκης - O Αλλάχ να βοηθήσει τον ελληνικό λαό

Προκλητική επίθεση του τουρκικού Τύπου στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Mitsotakis
Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Sabah, χαρακτηρίζοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό «επίδοξο Ζελένσκι» και κατηγορώντας τον για «υποκρισία».

«Κοιτάξτε την ιστορία. Αν πάτε πολύ μακριά, θα σας κοστίσει ακριβά. Έχουμε μια φράση για την Ελλάδα: Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη. Δεν μας νοιάζει που εισβάλατε στα νησιά ή αλλού. Όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Μια νύχτα μπορεί να έρθουμε ξαφνικά». Τα λόγια αυτά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσαν σάλο στην Ελλάδα, γράφει σε άρθρο της η Daily Sabah το οποίο τιτλοφορεί «Μητσοτάκης: Ο επίδοξος Ζελένσκι».

Το άρθρο συνεχίζει παραθέτοντας τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια που απάντησε στα παραληρήματα του Ερντογάν και των Τούρκων αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση Μητσοτάκη για «υποκρισία», «επειδή αγνοεί ότι η συστηματική αντίθεσή της στην Τουρκία είναι που ώθησε τον Ερντογάν να κάνει αυτή τη δήλωση».

sabah-mitsotakis
Κλείσιμο


«Μετά την ένταση σε περιοχές κυριαρχίας στην Ανατολική Μεσόγειο, οι τουρκοελληνικές σχέσεις άρχισαν να αμβλύνονται από τις αρχές του 2021 ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών της Γερμανίας και του ΝΑΤΟ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε μάλιστα στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο του 2022 για να συναντηθεί με τον Ερντογάν. Ωστόσο, ο Μητσοτάκης τερμάτισε τη διαδικασία που αναμενόταν να συνεχιστεί με την επίσκεψή του στις ΗΠΑ τον Μάιο. Έδωσε μια παθιασμένη ομιλία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ σχετικά με το πώς τα 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16 που θέλει να αγοράσει η Τουρκία δεν πρέπει να πουληθούν στη χώρα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια κάνει λόγο για την «υποκρισία της Ελλάδας» και τονίζει ότι: «Η προσπάθεια του Μητσοτάκη να εμποδίσει την Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφια για την ΕΕ, να ασκήσει το πιο φυσικό δικαίωμά της, ήταν ενάντια τόσο στο νόμο όσο και στις διπλωματικές πρακτικές. Το να ασκεί πίεση για εμπάργκο στον γείτονά της, αφού δηλώνει ότι είναι ανοιχτός σε διάλογο, είναι καθαρή υποκρισία. Το να λέει ο Ερντογάν ότι ο Μητσοτάκης "δεν υπάρχει πια" γι' αυτόν δεν ήταν υπερβολική αντίδραση».

«Ναι, οι εντάσεις γύρω από το επεισόδιο Μητσοτάκη κλιμακώνουν τον λαϊκισμό για να ενισχύσουν το χέρι του εθνικιστικού κοινού και των ΜΜΕ πριν από τις επικείμενες εκλογές. Προκαλεί επίτηδες την Άγκυρα ρίχνοντας στρατιώτες σε νησιά που κατοικούνται από κατσίκες και σχεδιάζοντας γιγάντιες σημαίες. Θέλει να κάνει λάθος η Άγκυρα. Στόχος του είναι να επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στην περιοχή παρουσιάζοντας την Τουρκία ως "επιθετική", καθώς δεν έχει την ικανότητα να πολεμήσει μόνος του την Τουρκία. Προσπαθεί να χειραγωγήσει το Κογκρέσο των ΗΠΑ να μην πουλήσει 40 νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Τουρκία. Παράλληλα, σχεδιάζει να αποκτήσει την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο έναντι της Τουρκίας, η οποία αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα F-35, χάρη στα Rafale που αγόρασε από τη Γαλλία και τα πολεμικά αεροσκάφη F-35 που ήθελε να αγοράσει από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, η Δύση, από την οποία ζήτησε βοήθεια ο Μητσοτάκης, υποφέρει πλέον από ελλείψεις φυσικού αερίου. Οι ΗΠΑ, που αποδείχτηκαν λίγες ως προς την Ουκρανία, δεν θα ανοίξουν μέτωπο στο Αιγαίο ενάντια στο μέλος του ΝΑΤΟ, την Τουρκία, που έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό. Σε μια εποχή που ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας δύσκολης περιόδου, είθε ο Αλλάχ να βοηθήσει τον αδελφό ελληνικό λαό που έχει κολλήσει με έναν πρωθυπουργό που προσπαθεί να γίνει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι», γράφει ο αρθρογράφος Μελίχ Αλτινόχ.

Ειδήσεις σήμερα:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Όλη η βασιλική οικογένεια στο πλευρό της στο Μπαλμόραλ


Σκρέκας: Γιατί η Ελλάδα απορρίπτει την πρόταση της Κομισιόν για πλαφόν στην προμήθεια ρωσικού αερίου

Υπουργείο Τουρισμού: Μόνο στις επιτρεπόμενες ζώνες οι επισκέπτες στο Ναυάγιο μετά την πτώση βράχων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης