Ρωσία-Πούτιν: «Ξένοι στο ίδιο δωμάτιο» με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του Ρωσικού Στρατού

Ρωσία-Πούτιν: «Ξένοι στο ίδιο δωμάτιο» με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του Ρωσικού Στρατού

Βαρύ κλίμα στη ρωσική στρατιωτική άσκηση της Άπω Ανατολής - Έντονη αμηχανία ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο και τον Βαλερί Γκερασίμοφ

putin-gerasimov33
Την ώρα που μαίνεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο Βλαντιμίρ Πούτιν με το χαμόγελο στα χείλη επιθεώρησε μεγάλη στρατιωτική άσκηση στη ρωσική Άπω Ανατολή, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να αστειευτεί με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.  

Την ίδια στιγμή η υπηρεσία στρατιωτικών ειδήσεων Zvezda δημοσίευσε ένα βίντεο με  τον Ρώσο πρόεδρο και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Άμυνας της Ρωσίας Βαλερί Γκερασίμοφ να μπαίνουν σε έναν θάλαμο παρατήρησης, να κάθονται σε δύο καρέκλες και να αφήνουν ένα μεγάλο κενό ανάμεσά τους περιμένοντας να αφιχθεί ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. 

Όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το Reuters η άβολη γλώσσα του σώματος Πούτιν και Γερασίμοφ  προκάλεσε το ενδιαφέρον πολιτικών και στρατιωτικών αναλυτών στα social media. «Ο Πούτιν προφανώς δεν θέλει καν να συνομιλήσει με τον διοικητή των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ.
Όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός ο  Γκερασίμοφ έφτιαχνε τα μαλλιά του και οργάνωνε τα χαρτιά του, ενώ ο Ρώσος ηγέτης κοιτούσε μέσα από ένα ζευγάρι κιάλια. Κάποια στιγμή, ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε σε ένα σχόλιο του στρατηγού, κουνώντας το κεφάλι του.

000_32HQ9LF
Κλείσιμο

Πάντως σε άλλο βίντεο φαίνεται και πάλι η απομόνωση του Γκερασίμοφ καθώς την ώρα που εκείνος μιλάει στο τηλέφωνο ο Πούτιν και ο Σοϊγκού αστειεύονται μεταξύ τους. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα του Reuters o Ρώσος αρχιστράτηγος ήταν σχεδόν απών από τα κοινά κατά τη διάρκεια των 195 ημερών του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, προκαλώντας εικασίες για τη σχέση του με τον Πούτιν και κάποιες φορές ακόμη και για την υγεία του.
000_32HQ9LR
Έχοντας καταλάβει περίπου το ένα πέμπτο της χώρας, η Ρωσία έχει φτάσει σχεδόν σε αδιέξοδο στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ έχει υποστεί και μεγάλες απώλειες σε στρατεύματα και εξοπλισμό. Πραγματοποιώντας τα στρατιωτικά γυμνάσια «Βοστόκ», που λαμβάνουν χώρα ανά τέσσερα χρόνια, ο Ρώσος πρόεδρος φαίνεται να στέλνει ένα μήνυμα ότι ο ρωσικός στρατός είναι σε θέση να διεξάγει τις δραστηριότητές του ως συνήθως, παρά τις απαιτήσεις του πολέμου.

Σημειώνεται πως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας  αναφέρει ότι οι ασκήσεις που ξεκίνησαν την 1η Σεπτεμβρίου περιλαμβάνουν μόνο 50.000 στρατιώτες, δηλαδή ένα μικρό τμήμα των 300.000 που συμμετείχαν το 2018. Πάντως Δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι και τα δύο στοιχεία είναι υπερβολικά.

Τέλος σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά στις ασκήσεις συμμετέχουν στρατιωτικά σώματα και παρατηρητές από την Αλγερία, το Λάος, τη Μογγολία, τη Νικαράγουα, τη Συρία και έξι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Τουρκία: Απαράδεκτο η Ελλάδα να δέχεται απειλές και αμφισβήτηση κυριαρχίας

Βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία με τις €50.000 και τις χρυσές λίρες στον Ασπρόπυργο

Ρόδος: Ηθελα να σώσω τον γιο μου, τον έσφιξα με σχοινί, αλλά δεν κατάλαβα ότι τον στραγγάλισα, λέει ο δράστης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης