Γαλλία: Βουλευτής αποκαλεί… φαλλοκράτες όσους τρώνε κόκκινο κρέας

Γαλλία: Βουλευτής αποκαλεί… φαλλοκράτες όσους τρώνε κόκκινο κρέας

Μεγάλη συζήτηση άνοιξε στη Γαλλία μετά την πρόταση της βουλευτού για περιορισμό της κρεατοφαγίας

barbeque
Ένα μεγάλο θέμα συζήτησης απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τη Γαλλία, η οποία γύρισε από τις θερινές διακοπές και αναρωτιέται αν η κατανάλωση κόκκινου κρέατος αποτελεί δείγμα φαλλοκρατίας.

Η Σαντρίν Ρουσό, από το κόμμα των Ευρωπαίων Οικολόγων Πράσινων και κατά δήλωσή της «οικοφεμινίστρια» σε εκδήλωση το Σαββατοκύριακο είπε ότι η χώρα έπρεπε «να αλλάξει νοοτροπία, ώστε το να τρως μπριζόλα στο μπάρμπεκιου να μην είναι σύμβολο ανδρείας».

Η Ρουσό είχε και στοιχεία από ερευνητές: οι άνδρες στη Γαλλία, λέει, καταναλώνουν κόκκινο κρέας σε διπλάσια ποσότητα από ό,τι οι γυναίκες τρώνε τηγανητές μπριζόλες και μοσχάρι μπουργκινιόν.

Επιδίωξη της βουλευτού ήταν να εστιάσει στον αντίκτυπο της κρεατοφαγίας στην κλιματική αλλαγή, έπειτα από ένα καλοκαίρι με καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα και ακραίες θερμοκρασίες. Στο ίδιο πλαίσιο, εξάλλου, το κόμμα της έχει ζητήσει την απαγόρευση κατασκευής νέων ιδιωτικών πισινών καθώς και περιορισμών στα ιδιωτικά τζετ.

Η Ρουσό υπερασπίστηκε τις ιδέες της σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό LCI τη Δευτέρα, λέγοντας ότι συμμετείχε σε μια συζήτηση για το πώς θα πείσει τους ανθρώπους να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες. «Στην πραγματικότητα, η μείωση της ποσότητας του κρέατος είναι η πιο αποτελεσματική δράση κατά της κλιματικής αλλαγής σε προσωπικό επίπεδο, περισσότερο και από το αυτοκίνητο», είπε.

Οι άνδρες αντιστέκονται περισσότερο από τις γυναίκες στην αλλαγή της διατροφής τους, ισχυρίστηκε ακόμη, ενώ παραδέχθηκε ότι καταναλώνει μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος, καθώς δεν είναι απόλυτα χορτοφάγος.

Το ευαίσθητο νεύρο της (γαλλικής) κουζίνας που πάτησε η Ρουσό έφερε αντιδράσεις ακόμη και από συναδέλφους της. «Αρκετά έχουμε κατηγορήσει τα αγόρια μας για τα πάντα. Σταματήστε να "αποδομείτε" τους άντρες μας. Σταματήστε τις φαντασιώσεις της Ρουσό», έγραψε στο Twitter η βουλευτής της δεξιάς Ναντίν Μοράνο.

Ο ακροδεξιός βουλευτής Ζιλιέν Οντούλ υποστήριξε από την πλευρά του ότι «από την αρχή του κόσμου, η μυϊκή μάζα των ανδρών απαιτεί να τρώνε περισσότερο κρέας (πρωτεΐνη) από τις γυναίκες. Έτσι είναι η φύση». Ορκίστηκε, μάλιστα, να συνεχίσει τη «διατροφή Κρο-Μανιόν, βασισμένη στο γαλλικό κρέας», αναφερόμενος στους προϊστορικούς ανθρώπους των σπηλαίων που ζούσαν στη σημερινή νοτιοδυτική Γαλλία.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο stop στις παραδόσεις φυσικού αερίου από Ρωσία σε Γερμανία μέσω του Nord Stream

Οικονόμου: Τη νέα σχολική χρονιά το ολοήμερο επεκτείνεται από τις 4:00 μμ στις 05:30 μμ 

Vegan μητέρα καταδικάστηκε σε ισόβια για τον θάνατο του 18 μηνών γιου της από ασιτία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης