Ιδιοκτήτης της Mercedes με την οποία σκοτώθηκε η Νταϊάνα: Είναι δική μου, τη θέλω πίσω

Ιδιοκτήτης της Mercedes με την οποία σκοτώθηκε η Νταϊάνα: Είναι δική μου, τη θέλω πίσω

O Jean - Francois Musa ισχυρίζεται ότι οι γαλλικές αρχές δεν του επέτρεψαν να πάρει τα συντρίμμια του αυτοκινήτου

princess_diana_accident_xr
Στις 31 Αυγούστου συμπληρώνονται 25 χρόνια από το βράδυ που η πριγκίπισσα Νταϊάνα πέρασε στην αιωνιότητα χάνοντας τη ζωή της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη σήραγγα Pont de l' Alma του Παρισιού. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο ιδιοκτήτης της Mercedes - Benz S280, Jean - Francois Musa ισχυρίζεται ότι οι γαλλικές αρχές δεν του επέτρεψαν να πάρει τα συντρίμμια του αυτοκινήτου. 

Μιλώντας στην Mirror δήλωσε πως «νομικά είναι δικό μου, αλλά δεν έχω ιδέα που βρίσκεται το αυτοκίνητο». «Προφανώς το θέλω πίσω. Θα έπρεπε να μου την είχαν επιστρέψει. Κάτι τέτοιο όμως δεν κατέστη δυνατό».

Σύμφωνα με ειδικούς η αξία της τρακαρισμένης Mercedes μπορεί να έχει αξία πάνω από 10 εκατ. δολάρια, με τον Μούσα να ισχυρίζεται ότι η βασιλική οικογένεια θα προτιμούσε τα συντρίμμια να πεταχτούν κρυφά στα σκουπίδια. Ακόμη είπε ότι το 2017 η Mercedes βρέθηκε μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο σε οικόπεδο που χρησιμοποιείται για κατασχεμένα αυτοκίνητα, στην πόλη Κρετέιγ, έξω από το Παρίσι.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει πληθώρα θεωριών συνωμοσίας γύρω από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα με πολλούς να υποστηρίζουν ότι ο θάνατός της δεν ήταν ατύχημα. «Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο», επέμεινε ο Μούσα. «Ήταν ένα τροχαίο ρουτίνα. Είναι πολύ λυπηρό όλο αυτό», πρόσθεσε.

Ο πρώην επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Λόρδος Στίβενς, σε πρόσφατες δηλώσεις του στους Times επεσήμανε ότι φέτος οι θεωρίες συνομωσίας είναι πιο δημοφιλείς από ποτέ. 

«Ήταν τόσο δημοφιλής. Οι άνθρωποι δυσκολεύονται πολύ να καταλάβουν πώς ένας τέτοιος θα μπορούσε να πεθάνει σε ένα τέτοιο ατύχημα», είπε. «Θα έχετε ορισμένους ανθρώπους γύρω τους που - ανεξάρτητα από τα στοιχεία - θα εξακολουθούν να πιστεύουν ότι υπάρχει συνωμοσία εδώ. Νομίζω ότι είναι μάλλον αδύνατο [να τους πείσουμε για το αντίθετο]», συμπλήρωσε. 

Ο πυροσβέστης που προσπάθησε να τη σώσει, αποκάλυψε τι του είπε λίγο πριν πεθάνει

Ο πυροσβέστης, Χαβιέρ Γκούμερλον, ήταν ένας από τους άνδρες που απεγκλώβισαν τη Νταϊάνα από το αυτοκίνητο και το σημείο συντριβής. Σύμφωνα με τη Mirror, ο Γκούμερλον θυμάται τα τελευταία λόγια της μητέρας του Γουίλιαμ και Χάρι αλλά και τις πρώτες βοήθειες που της παρείχε για να κρατηθεί στη ζωή.
Αρχικά, ο ίδιος περιέγραψε την αντίδρασή του όταν αντιλήφθηκε ότι η ξανθιά γυναίκα που κλήθηκε να σώσει, ήταν η πριγκίπισσα. «Δεν το πίστευα. Είχε ανοιχτά τα μάτια της στην αρχή και είχε τις αισθήσεις της». Όπως είπε, πριν τη βγάλουν από το αυτοκίνητο, εκείνος της κρατούσε το χέρι και προσπάθησε να την παρηγορήσει και να την κρατήσει ψύχραιμη. «Μου είπε "Θεέ μου τι έγινε;" και λίγο αργότερα υπέστη ανακοπή» είπε ο άνδρας.
diana_spencer12
Κλείσιμο
«Της έκανα μαλάξεις στην καρδιά και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα άρχισε να αναπνέει ξανά. Ήταν φυσικά μια ανακούφιση γιατί, ήθελα να της σώσω τη ζωή και αυτό νόμιζα ότι το είχα κάνει.

Για να είμαι ειλικρινής πίστευα ότι θα ζούσε. Από όσο ήξερα όταν ήταν στο ασθενοφόρο ήταν ζωντανή και περίμενα να ζήσει. Αλλά έμαθα αργότερα ότι είχε πεθάνει στο νοσοκομείο. Ήταν πολύ αναστατωμένη.
Ξέρω πια, ότι υπήρξαν σοβαροί εσωτερικοί τραυματισμοί, αλλά όλο το επεισόδιο είναι ακόμα πολύ έντονο στο μυαλό μου. Και η ανάμνηση εκείνης της βραδιάς θα μείνει για πάντα μαζί μου».

Τέλος, ο πυροσβέστης είπε πως «Τότε δεν είχα ιδέα ότι ήταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Μόνο όταν την έβαλαν στο ασθενοφόρο ένας από τους άνδρες του ασθενοφόρου μου είπε ότι ήταν αυτή».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης