Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Γαλλίδα αστυνομικός βρήκε στον δρόμο τα μαργαριτάρια της, μετά το τροχαίο

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Γαλλίδα αστυνομικός βρήκε στον δρόμο τα μαργαριτάρια της, μετά το τροχαίο

«Είδαμε σημάδια φρεναρίσματος. Βρήκα ακόμη και μερικά μικροσκοπικά μαργαριτάρια. Ανήκαν στην πριγκίπισσα» ανέφερε μεταξύ άλλων

Diana
25 ολόκληρα χρόνια από τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, πρόκειται να συμπληρωθούν σε λίγες μόλις ημέρες και στοιχεία από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα βλέπουν σταδιακά το φως της δημοσιότητας.

Η επικεφαλής της γαλλικής αστυνομίας που ηγήθηκε της έρευνας για τον θάνατο της πριγκίπισσας της Ουαλίας, αναφέρθηκε στη στιγμή που ανακάλυψε τα μαργαριτάρια της.
Η Μαρτίν Μοντέιλ λέγεται ότι έφτασε πρώτη στον τόπο του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή της Νταϊάνα, του συντρόφου της Ντόντι Αλ Φαγιέντ και του οδηγού τους Ενρί Πολ στις 31 Αυγούστου 1997.

Η Μοντέιλ μεταξύ άλλων ανέφερε πως της δημιουργήθηκε «εμμονή» με το να ψάχνει για στοιχεία, σε μια προσπάθεια να μάθει την αλήθεια για το τι συνέβη στην υπόγεια γέφυρα Pont de l'Alma.
Η μαρτυρία της παρουσιάζεται στο πρώτο επεισόδιο μιας σειράς ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων με τίτλο «Έρευνα Νταϊάνα: Θάνατος στο Παρίσι» που θα προβληθεί στο βρετανικό Channel 4.

Το ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις ομάδων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και ντετέκτιβ που ασχολήθηκαν για να βρουν απαντήσεις στο φρικτό τροχαίο.
Κλείσιμο
Τα μαργαριτάρια της Νταϊάνα στο σημείο του τροχαίου

Η Γαλλίδα επικεφαλής της αστυνομίας τόνισε στη Mail Online, πως η ομάδα της «άρχισε να βρίσκει μικρά στοιχεία», μετά την άφιξή της στον τόπο του δυστυχήματος.

«Είδαμε σημάδια φρεναρίσματος. Κομμάτια κόκκινου φαναριού από άλλο αυτοκίνητο. Στο πλάι του αυτοκινήτου υπήρχαν ίχνη μπογιάς. Βρήκα ακόμη και μερικά μικροσκοπικά μαργαριτάρια. Ανήκαν στην πριγκίπισσα».

Ο αξιωματικός της Brigade Criminelle, Έρικ Ζιρού, περιέγραψε: «Από τη στιγμή που μας δόθηκε η υπόθεση, επειδή η ανθρώπινη μνήμη είναι ασταθής και με την πάροδο του χρόνου οι αναμνήσεις ξεθωριάζουν».
Το ντοκιμαντέρ θα διερευνήσει τις «αμέτρητες» θεωρίες συνωμοσίας που προέκυψαν μετά την τραγωδία. Θα περιλαμβάνει επίσης συνεντεύξεις με τη Μητροπολιτική Αστυνομία και θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο η Αυλή χειρίστηκε ένα σημείωμα που περιέγραφε τους φόβους της Νταϊάνα ότι θα σκοτωνόταν σε σκηνοθετημένο αυτοκινητιστικό δυστύχημα. 
diana_spencer12

Η μαρτυρία του πυροσβέστη για τα τελευταία λόγια της Νταϊάνα

Ο πυροσβέστης, Χαβιέρ Γκούμερλον, ήταν ένας από τους άνδρες που απεγκλώβισαν τη Νταϊάνα
από το αυτοκίνητο και το σημείο συντριβής. Σύμφωνα με τη Mirror, ο Γκούμερλον θυμάται τα τελευταία λόγια της μητέρας του Γουίλιαμ και Χάρι αλλά και τις πρώτες βοήθειες που της παρείχε για να κρατηθεί στη ζωή.
Αρχικά, ο ίδιος περιέγραψε την αντίδρασή του όταν αντιλήφθηκε ότι η ξανθιά γυναίκα που κλήθηκε να σώσει, ήταν η πριγκίπισσα. «Δεν το πίστευα. Είχε ανοιχτά τα μάτια της στην αρχή και είχε τις αισθήσεις της». Όπως είπε, πριν τη βγάλουν από το αυτοκίνητο, εκείνος της κρατούσε το χέρι και προσπάθησε να την παρηγορήσει και να την κρατήσει ψύχραιμη.

«Μου είπε "Θεέ μου τι έγινε;" και λίγο αργότερα υπέστη ανακοπή» είπε ο άνδρας.
«Της έκανα μαλάξεις στην καρδιά και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα άρχισε να αναπνέει ξανά. Ήταν φυσικά μια ανακούφιση γιατί, ήθελα να της σώσω τη ζωή και αυτό νόμιζα ότι το είχα κάνει. Για να είμαι ειλικρινής πίστευα ότι θα ζούσε. Από όσο ήξερα όταν ήταν στο ασθενοφόρο ήταν ζωντανή και περίμενα να ζήσει. Αλλά έμαθα αργότερα ότι είχε πεθάνει στο νοσοκομείο. Ήταν πολύ αναστατωμένη. Ξέρω πια, ότι υπήρξαν σοβαροί εσωτερικοί τραυματισμοί, αλλά όλο το επεισόδιο είναι ακόμα πολύ έντονο στο μυαλό μου. Και η ανάμνηση εκείνης της βραδιάς θα μείνει για πάντα μαζί μου».

Τέλος, ο πυροσβέστης είπε:

«Τότε δεν είχα ιδέα ότι ήταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Μόνο όταν την έβαλαν στο ασθενοφόρο ένας από τους άνδρες του ασθενοφόρου μου είπε ότι ήταν αυτή».

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Βαρόμετρο ο Σεπτέμβριος για τον «Κένταυρο»

Στέφανος Τσιτσιπάς: Κάνει μπάνιο σε... πάγο μετά τον χαμένο τελικό στο Σινσινάτι

Χιου Τζάκμαν: 39 εκατ. δολάρια για το παλάτι του στο Μανχάταν 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης