Οκτώ υπάλληλοι του σταθμού της Φουκουσίμα με υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας

Οκτώ υπάλληλοι του σταθμού της Φουκουσίμα με υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας

Ακόμα έξι υπάλληλοι της εταιρείας TEPCO που διαχειρίζεται το σταθμό στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα διαπιστώθηκε πως έχουν εκτεθεί σε επίπεδα...

Οκτώ υπάλληλοι του σταθμού της Φουκουσίμα με υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας
Ακόμα έξι υπάλληλοι της εταιρείας TEPCO που διαχειρίζεται το σταθμό στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα διαπιστώθηκε πως έχουν εκτεθεί σε επίπεδα ραδιενέργειας πολύ υψηλότερα από το επιτρεπόμενο, έπειτα από τη βλάβη που προκλήθηκε μετά τον ισχυρό σεισμό του περασμένου Μαρτίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση κυβερνητικών αξιωματούχων, μετά την εξέταση των περίπου 2.400 υπαλλήλων του σταθμού, ακόμα έξι άτομα προστέθηκαν στη λίστα εκείνων που έχουν προσβληθεί από ραδιενέργεια σε υψηλότερα επίπεδα από τα επιτρεπόμενα για την ασφάλεια. 

Ο συνολικός τους αριθμός φτάνει τους οκτώ, καθώς ήδη από καιρό είχαν διαπιστωθεί άλλοι δύο υπάλληλοι της εταιρείας να έχουν εκτεθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας. 
Κλείσιμο

Από την περιοχή γύρω από τον σταθμό της Φουκουσίμα, όπου μεγάλες ποσότητες ραδιενέργειας διέρευσαν μετά τον καταστροφικό σεισμό της 11ης Μαρτίου και το ισχυρό τσουνάμι που ακολούθησε, έχουν απομακρυνθεί ήδη δεκάδες χιλιάδες πολίτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης