Οι πιλότοι της Lufthansa απέρριψαν την πρόταση της γερμανικής εταιρείας και ενδέχεται να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις ανά πάσα στιγμή, ανέφερε σήμερα το σωματείο VC, καθώς η διαμάχη για τις αυξήσεις στους μισθούς συνεχίζεται.
Οι εργαζόμενοι ψήφισαν υπέρ της έναρξης κινητοποιήσεων τον περασμένο μήνα, ένα γεγονός που μπορεί να διαταράξει ακόμη περισσότερο τις αερομεταφορές εν μέσω της θερινής περιόδου.
Το VC είπε ότι η πρόταση της εταιρείας ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν ικανοποιεί τα αιτήματα του σωματείου, που ζητούσε αύξηση 5,5% για φέτος και αυτόματη προσαρμογή του μισθού με βάση τον πληθωρισμό για τον επόμενο χρόνο. Το συνδικάτο ζητά επίσης ενιαίο μισθολόγιο για όλο το προσωπικό των θυγατρικών της Lufthansa, στις οποίες περιλαμβάνεται και η εταιρεία χαμηλού κόστους Eurowings.
«Οι νομικές και οργανωτικές προετοιμασίες για την απεργιακή κινητοποίηση έχουν ξεκινήσει», ανέφερε το VC, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι είναι ανοιχτό για συνομιλίες.
Η Lufthansa δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Η πρώτη παρουσία της ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, στην κορυφαία διεθνή έκθεση superyachts στο Μονακό ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως κορυφαίος προμηθευτής καυσίμων για το Marine και το yachting στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Δύο αρχηγοί που σήκωσαν τα μεγαλύτερα τρόπαια με τις Εθνικές τους ομάδες, δύο εμβληματικές μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μία ξεχωριστή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη.