Μια πίστα κάρτ σε γαλλική φυλακή άναψε φωτιές στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Μια πίστα κάρτ σε γαλλική φυλακή άναψε φωτιές στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Αναζητείται αυτός που υπέγραψε για τη δημιουργία της - Ο  υπουργός Δικαιοσύνης καταδίκασε τα «σοκαριστικά» παιχνίδια που είναι εμπνευσμένα από reality παιχνίδι

kart_-_france
Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Γαλλίας δέχεται πιέσεις να εξηγήσει γιατί υπέγραψε να πραγματοποιούνται στη δεύτερη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας παιχνίδια που έχουν εμπνευστεί από reality show.

Όλα ξεκίνησαν όταν είδε το φως της δημοσιότητας ένα βίντεο διάρκειας 25 λεπτών στο οποίο οι κρατούμενοι στις φυλακές Fresnes συμμετέχουν σε αγώνες καρτ αλλά και άλλα παιχνίδια στο προαύλιο της φυλακής που είχαν βασιστεί ένα γαλλικό τηλεοπτικό σόου το οποίο είχε στηθεί πάνω στο Survivor.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Éric Dupond-Moretti, περιέγραψε το βίντεο ως «σοκαριστικό» και διέταξε μια εσωτερική έρευνα. Και όλα αυτά την ώρα που το γραφείο Τύπου του υπουργείου ανέφερε ότι ενέκρινε το έργο και είδε την ταινία προτού αυτή προβληθεί έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπήρχαν ανησυχίες για την ασφάλεια των φυλακών.

KohLantess en prison : immersion à Fresnes pour des épreuves entre surveillants, détenus et cités

Η Le Figaro ανέφερε ότι η έγκριση για την εκδήλωση και την κυκλοφορία του βίντεο είχε γίνει στο «ανώτατο επίπεδο» του υπουργείου, αλλά οι αξιωματούχοι είπαν στην εφημερίδα: «Αυτό που μας παρουσιάστηκε δεν ανέφερε το καρτ. Μιλούσε για αθλητικές προκλήσεις», είπε στην εφημερίδα ένα μέλος του προσωπικού που δεν κατονομάζεται.

Κλείσιμο
Μάλιστα το συγκεκριμένο γεγονός πιστεύεται ότι έχει εγκριθεί και από τη γαλλική σωφρονιστική αρχή. Ο Jimmy Delliste, ο διοικητής της φυλακής στο Fresnes, νότια του Παρισιού, υπερασπίστηκε την εκδήλωση λέγοντας ότι ήταν μια «αδελφική περίσταση» και ευχαρίστησε τους διοργανωτές. Οι αγώνες συγκέντρωσαν 1.700 ευρώ για φιλανθρωπικό σκοπό, είπε.

«Οι φυλακές μας δεν είναι στρατόπεδα διακοπών όπου κρατούμενοι και φρουροί κάνουν δεσμούς φιλίας», τόνισε ένας βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Από την πλευρά του υπάλληλος των φυλακών δήλωσε ότι κανένας από τους συμμετέχοντες δεν είναι καταδικασμένος για φόνο ή βιασμό και πρόσθεσε ότι η εκδήλωση δεν κόστισε «ούτε μία δεκάρα» στους Γάλλους φορολογούμενους.

Οι φυλακές στο Freshnes  χτίστηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα για περίπου 1.700 κρατούμενους. Τώρα πιστεύεται ότι φιλοξενούν περισσότερους από 2.000 άνδρες και 100 γυναίκες.

Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, η ανδρική πτέρυγα χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί ως τόπος βασανισμός και εκτέλεσης μελών της γαλλικής αντίστασης καθώς και πρακτόρων των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.



Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στο Καλαμάκι Κορινθίας: Πνίγηκε 6χρονο κοριτσάκι

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για έντονα φαινόμενα όλη την εβδομάδα με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

Τηλεφωνική επικοινωνία Κικίλια με τους Γερμανούς τουρίστες που δέχθηκαν επίθεση στην Κρήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης