Ουκρανία: Πρόστιμο σε θρύλο της ρωσικής ροκ επειδή κατήγγειλε την εισβολή στην Ουκρανία και τον Πούτιν

Ουκρανία: Πρόστιμο σε θρύλο της ρωσικής ροκ επειδή κατήγγειλε την εισβολή στην Ουκρανία και τον Πούτιν

O Γιούρι Σεφτσούκ καταδικάστηκε με την επιβολή προστίμου ύψους 800 ευρώ - Ήταν «πάντα ήταν κατά του πολέμου, σε οποιαδήποτε χώρα και οποιαδήποτε εποχή» ανέφερε σε γραπτή του δήλωση στο δικαστήριο

sevchuk1
Ο θρύλος της ρωσικής ροκ Γιούρι Σεφτσούκ καταδικάστηκε σήμερα και του επιβλήθηκε πρόστιμο στη Ρωσία επειδή κατήγγειλε τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια συναυλίας.

Δικαστήριο της Ούφα, στην κεντρική Ρωσία, έκρινε τον τραγουδιστή ένοχο για "δημόσια ενέργεια που είχε στόχο τη δυσφήμηση της προσφυγής στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις" και τον καταδίκασε στην καταβολή προστίμου 50.000 ρουβλίων (περίπου 800 ευρώ), ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου των δικαστικών αρχών.

Στις 18 Μαΐου, απευθυνόμενος στο κοινό του στην Ούφα, ο 65χρονος τραγουδιστής επανέλαβε ότι "πατρίδα δεν είναι να φιλάς όλη την ώρα τα οπίσθια του προέδρου", σύμφωνα με βίντεο που μεταδόθηκαν διαδικτυακά.

"Τώρα σκοτώνουν ανθρώπους στην Ουκρανία, γιατί; Τα παιδιά μας πεθαίνουν στην Ουκρανία, γιατί;", είπε απευθυνόμενος στο πλήθος, εκφράζοντας τη λύπη του για "τους νέους της Ουκρανίας και της Ρωσίας που πεθαίνουν (...) εξαιτίας των ναπολεόντειων σχεδίων του Καίσαρά μας".

Αν και ο Σεφτσούκ καταδικάστηκε στην καταβολή προστίμου, η ρωσική ποινική νομοθεσία προβλέπει για τα αδικήματα αυτού του είδους ποινές φυλάκισης έως πέντε ετών στην περίπτωση υποτροπής και επιβαρυντικών περιστάσεων.

Ο τραγουδιστής, ο οποίος δεν ήταν σήμερα παρών στη δίκη του εξαιτίας καραντίνας που τηρεί λόγω COVID-19, διαβίβασε γραπτή δήλωση μέσω του δικηγόρου του Αλεξάντρ Περεντρούκ, στην οποία υπογράμμιζε οτι "πάντα ήταν κατά του πολέμου, σε οποιαδήποτε χώρα και οποιαδήποτε εποχή".

"Όλα τα προβλήματα και όλες οι δυσκολίες πολιτικού χαρακτήρα ανάμεσα στις χώρες και τους λαούς θα πρέπει να ρυθμίζονται μέσω διπλωματικής οδού", σημείωνε.

Ο επικεφαλής του ροκ συγκροτήματος DDT και πολύ γνωστός στην πρώην ΕΣΣΔ κατήγγειλε με την πάροδο των ετών την επιρροή του Πούτιν, προκαλώντας τον ακόμη και το 2010 σε συνάντηση που αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Κλείσιμο
Ήταν επίσης ένας από τους υποκινητές μεγάλου κινήματος αμφισβήτησης στη Ρωσία το 2011-2012, το οποίο κατεστάλη από το Κρεμλίνο.

Πριν από την εποχή Πούτιν, ο Γιούρι Σεφτσούκ είχε διεξάγει εκστρατεία κατά του πρώτου πολέμου της Τσετσενίας, μεταξύ του 1994 και του 1996.

Άρχισε τη σταδιοδρομία του τα χρόνια του '80, την τελευταία δεκαετία της ΕΣΣΔ, και έγινε δημοφιλής χάρη στα τραγούδια του κατά του συστήματος σε αυτήν την αυτοκρατορία που είχε διαβρωθεί από κρίσεις. Με τη διάλυση της ΕΣΣΔ, το 1991, ο Σεφτσούκ ήταν ήδη μια μορφή της ρωσικής ροκ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Προφυλακιστέος ο πρώην παίκτης reality που εισέβαλε στο Εφετείο - Οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο

Ελεύθεροι με όρους μετά την απολογία τους οι γονείς της 8χρονης που πέθανε από θερμοπληξία μέσα σε αυτοκίνητο

«Οι Τούρκοι έσπρωξαν δια της βίας τους μετανάστες σε ελληνικό έδαφος», λέει ο Μηταράκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης