ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σκάνδαλο Cum-Ex: «Καμία υποψία» σε βάρος του καγκελάριου Όλαφ Σολτς

Σκάνδαλο Cum-Ex: «Καμία υποψία» σε βάρος του καγκελάριου Όλαφ Σολτς

Η Γενική Εισαγγελία του Αμβούργου δεν έχει μέχρι στιγμής οποιοδήποτε στοιχείο για ενδεχόμενη βοήθεια του στο φορολογικό σκάνδαλο της Warburg Bank

scholz_olad
«Καμία υποψία» σε βάρος του Όλαφ Σολτς για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής «Cum-Ex», δεν διαπιστώνει η γενική εισαγγελία του Αμβούργου, η οποία απέρριψε καταγγελία σε βάρος του ομοσπονδιακού καγκελάριου για την υπόθεση.

Η Γενική Εισαγγελία του Αμβούργου δεν έχει μέχρι στιγμής οποιοδήποτε στοιχείο σχετικά με ενδεχόμενη βοήθεια του Όλαφ Σολτς από τη θέση του δημάρχου/κυβερνήτη του Αμβούργου κατά την επίμαχη περίοδο στο φορολογικό σκάνδαλο της Warburg Bank, δήλωσε στην εφημερίδα Tagesspiegel η εισαγγελέας Μία Σπέρλινγκ-Κάρστενς, ενώ εκπρόσωπος της εισαγγελίας επιβεβαίωσε την πληροφορία στο Γερμανικό Πρακτορείο (dpa).

Το σχετικό πόρισμα εκδόθηκε τη 10η Αυγούστου.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο δικηγόρος Γκέρχαρντ Στράτε κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Όλαφ Σολτς και του πρώην υπουργού Οικονομικών του Αμβούργου και σημερινού δημάρχου/κυβερνήτη του, του Πέτερ Τσέντσερ, με την υποψία ότι συνέβαλαν στη φοροδιαφυγή της τράπεζας Warburg.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα απέρριψε τώρα τη μήνυση ως αβάσιμη, επισημαίνει η Tagesspiegel, καθώς «δεν υπάρχουν επαρκείς πραγματικές ενδείξεις για την υποψία ότι η πιθανολογούμενη φοροδιαφυγή της τράπεζας προωθήθηκε εν γνώση ή με την πρόθεση των υπευθύνων των αρμόδιων φορολογικών αρχών του Αμβούργου».

Η εφορία του Αμβούργου είχε παραιτηθεί προσωρινά το 2016 από τη διεκδίκηση φόρων ύψους 47 εκατομμυρίων ευρώ και ζητούμενο παραμένει αν αυτό έγινε με την έγκριση, ή ακόμη και με πρωτοβουλία, της τότε πολιτικής ηγεσίας του κρατιδίου.

Κλείσιμο
Με το θέμα ασχολείται επίσης ειδική Διερευνητική Επιτροπή του τοπικού κοινοβουλίου, στην οποία ο καγκελάριος αναμένεται να καταθέσει την Παρασκευή. «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι υπήρξε πολιτική επιρροή και είμαι βέβαιος ότι αυτό δεν θα αλλάξει», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα αναφερόμενος στην υπόθεση ο κ. Σολτς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

«Συγγνώμη» στην Ινδιάνα που έστειλε ο Μπράντο στα Όσκαρ ζητά μετά από... μισό αιώνα η Ακαδημία

Δύο απόπειρες αυτοκτονίας μέσα σε λίγες ώρες στο Ηράκλειο

Η Κίνα αυξάνει την πίεση στην Ταϊβάν με κυρώσεις σε «σκληροπυρηνικούς αυτονομιστές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης