Μεγάλη Βρετανία: Οργή για το... ελληνικό καλοκαίρι του Τζόνσον - «Κάνει διακοπές, ενώ η χώρα μαστίζεται από την ακρίβεια»

Μεγάλη Βρετανία: Οργή για το... ελληνικό καλοκαίρι του Τζόνσον - «Κάνει διακοπές, ενώ η χώρα μαστίζεται από την ακρίβεια»

Οι επικριτές του λένε ότι ηγείται μίας «κυβέρνησης ζόμπι», ενώ οι Εργατικοί χαρακτηρίζουν τις τελευταίες εβδομάδες διακυβέρνησής του ως ένα «μεγάλο πάρτι»

boris334223
Την ώρα που ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, απολαμβάνει τον μήνα του μέλιτος με τη σύζυγό του Κάρι Σίμοντς στην Ελλάδα, οι Βρετανοί τον στοχοποιούν καθώς, όπως λένε, απολαμβάνει τις διακοπές του, ενώ η Βρετανία μαστίζεται από κρίση κόστους ζωής. 

Όπως σχολιάζει η Daily Mail, η οποία παραθέτει βίντεο και φωτογραφίες από το χθεσινό αποκλειστικό ρεπορτάζ του protothema.gr με τα ψώνια του Μπόρις Τζόνσον σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Μάκρη, οι επικριτές του αναφέρουν ότι ηγείται μίας «κυβέρνησης ζόμπι». Από την πλευρά τους οι Εργατικοί χαρακτηρίζουν τις τελευταίες εβδομάδες της διακυβέρνησής Τζόνσον ως ένα «μεγάλο πάρτι», καθώς εκείνος απολαμβάνει τις διακοπές του μαζί με την Κάρι Σίμοντς στην Ελλάδα. 

dailymail

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου ο απερχόμενος Βρετανός πρωθυπουργός βρέθηκε στη Νέα Μάκρη Αττικής. Όπως φαίνεται και στα βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr ο Τζόνσον βρέθηκε σε σούπερ μάρκετ  της Νέας Μάκρης και ψώνισε μόνος του ακολουθούμενος διακριτικά από άνδρα της ασφάλειάς του.

Η παρουσία του έγινε αμέσως αντιληπτή από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι σήκωσαν τα κινητά τους για να τον καταγράψουν ενώ μία γυναικεία φωνή ακούγεται να του λέει «Hi». Ο Μπόρις Τζόνσον σε φιλική διάθεση σήκωσε το χέρι του και χαιρέτησε και αυτός. 

Μαζί του μπροστά στα... ψυγεία του σούπερ μάρκετ καταγράφηκε από τον φωτογραφικό φακό και η σύζυγός του, Κάρι Σίμοντς.

Δείτε βίντεο:

Κλείσιμο
Ο Μπόρις Τζόνσον να ψωνίζει σε σούπερ μάρκετ στον Μαραθώνα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, φορώντας πουκάμισο και σακάκι δίχως γραβάτα, έκανε ο ίδιος τα ψώνια του στο τοπικό κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ και μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, προσπάθησε σε σπαστά ελληνικά να ρωτήσει ο ίδιος εάν μία συσκευασία περιέχει ημιάπαχο γάλα.

Ο Μπόρις Τζόνσον πλήρωσε μόνος του τα προϊόντα που πήρε και βγαίνοντας επιβιβάστηκε σε ένα από τα οχήματα της ασφάλειάς του που τον περίμεναν έξω από το σούπερ μάρκετ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον και η οικογένειά του διατηρούν ιδιαίτερους δεσμούς με την Ελλάδα και ένα υπέροχο εξοχικό σπίτι στο Πήλιο, στο Χόρτο, το οποίο και επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι.

Η θέα από το σπίτι τους στο Πήλιο:



Το σπίτι είναι χτισμένο με την παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και έχει τέσσερα υπνοδωμάτια, τρία μπάνια και πισίνα. Σημειώνεται πως ο Μπόρις Τζόνσον είναι λάτρης του ελληνικού πολιτισμού ενώ γνωρίζει και ομιλεί αρχαία ελληνικά.

Υπενθυμίζεται πως ένα δείγμα των γνώσεων του στα ελληνικά είχε επιδείξει ο Μπόρις Τζόνσον στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα τον Απρίλιο του 2021 όταν είχε απαγγείλει Σοφοκλή.

«Ο Σοφοκλής είχε πει "πολλα τα δεινά κουδέν ανθρώπου δεινότερον πέλει". Ο άνθρωπος είναι "δεινός" και η λέξη "τρομακτικός" δεν είναι σωστή μετάφραση για τη λέξη "δεινός". Αυτό που ο Σοφοκλής εννοούσε είναι ότι το ανθρώπινο είδος είναι θαυμαστό. Είναι τρομακτικό, αλλά είναι και αξιοθαύμαστο» είπε χαρακτηριστικά.

Η φράση που χρησιμοποίησε ο Μπόρις Τζόνσον προέρχεται από την Αντιγόνη του Σοφοκλή και σε νέα ελληνικά αποδίδεται ως «πολλά είναι τα φοβερά, μα τίποτα δεν υπάρχει πιο φοβερό από τον άνθρωπο» θέλοντας να επισημάνει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι να ικανοί τόσο για το καλό όσο και για το κακό.




Ειδήσεις σήμερα:

Η στιγμή που νεαρός κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του στη Θεσσαλονίκη! - Δείτε το βίντεο

Η Ικαρία γιόρτασε το πρώτο vegan πανηγύρι της με φυτικά λουκάνικα και μπιφτέκια

Δείτε βίντεο: Μεγάλος υδροστρόβιλος στην Χαλκιδική

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης