Ινδός δικαιώθηκε μετά από 22 χρόνια γιατί τον χρέωσαν 0,25 ευρώ περισσότερο

Ινδός δικαιώθηκε μετά από 22 χρόνια γιατί τον χρέωσαν 0,25 ευρώ περισσότερο

Ένας δικηγόρος προσπάθησε και τελικά ανάγκασε τους Ινδικούς Σιδηροδρόμους σε αποζημίωση έστω και αν το ποσό είναι ασήμαντο

india_pandemic
Μια νομική μάχη που κράτησε ούτε λίγο ούτε πολύ 22 χρόνια έφτασε στο τέλος της για τον Τουνγνάθ Τσατουρβέντι, που κατάφερε να κερδίσει τους Ινδικούς Σιδηροδρόμους.

Ο Ινδός δικηγόρος κατάφερε να δικαιωθεί γιατί κάποτε τον χρέωσαν 20 ρουπίες (περίπου 24 λεπτά του ευρώ) περισσότερο από θα έπρεπε.

Το 1999, ο 66χρονος σήμερα δικηγόρος, είχε πάρει το τρένο για ένα ταξίδι μεταξύ δύο πόλεων στο κρατίδιο του Ουτάρ Πρεντές. Του χρέωσαν το εισιτήριο 90 ρουπίες, αντί για 70, αλλά τα παράπονά του δεν εισακούστηκαν και δεν πήρε τα λεφτά του πίσω.

Στη συνέχεια, αναφέρει ο Guardian, υπέβαλε το αίτημα σε δικαστήριο για καταναλωτές. Χρειάστηκαν 100 συνεδριάσεις, αλλά τελικά η απόφαση βγήκε υπέρ του.

Η εταιρεία θα του καταβάλει το ποσό με τόκο 12% (που θα φτάσει το 15% αν δεν καταβληθεί μέσα σε 30 ημέρες), ενώ θα καταβάλει και πρόστιμο 15.000 ρουπίες (183 ευρώ).

Δικαιωμένος εμφανίζεται σε δηλώσεις του ο δικηγόρος, αν και παραδέχεται ότι έχασε πολλή ενέργεια και πολύ χρόνο για αυτή την υπόθεση. Η οικογένειά του, πάντως, μάλλον δεν εκτίμησε την επιμονή του να «κυνηγήσει» μια υπόθεση για ένα τόσο μικρό ποσό.

Κλείσιμο
Η περίπτωση δείχνει όμως και τα προβλήματα από το υπερφορτωμένο δικαστικό σύστημα της Ινδίας. Περίπου 40 εκατ. υποθέσεις παραμένουν εκκρεμείς, πολλές μάλιστα χρειάζονται 10 με 15 χρόνια για να κλείσουν.


Ειδήσεις σήμερα:

Συρροή κρουσμάτων Covid στο Γηροκομείο Ξάνθης - Νόσησαν 36 άτομα

Λαμία: 44χρονος χτύπησε νοσηλεύτριες του νοσοκομείου - «Θα σας σκοτώσω όλους» φώναζε

Χατζηδάκης: «Παραγραφή οφειλών στον ΕΦΚΑ στη 10ετία» - Ποιους αφορά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης