Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέοι βομβαρδισμοί στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέοι βομβαρδισμοί στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Η ουκρανική πλευρά επισήμανε ότι βομβαρδίστηκε πέντε φορές η περιοχή του εργοστασίου - Πυρά και στην τοποθεσία όπου αποθηκεύονται ραδιενεργά υλικά

zaporizia
Νέοι βομβαρδισμοί από πυρά πυροβολικού στόχευσαν την περίμετρο του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, του μεγαλύτερου την Ευρώπη, δήλωσε την Πέμπτη φιλορώσος αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος κατηγόρησε τις δυνάμεις του Κιέβου για τους βομβαρδισμούς. «Οι μαχητές του Ζελένσκι βομβάρδισαν ξανά τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια», δήλωσε στο Telegram ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, μέλος της κατοχικής διοίκησης που εγκατέστησαν οι Ρώσοι σε αυτή την περιοχή της νότιας Ουκρανίας.

Από την πλευρά της η ουκρανική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom ανέφερε ότι το συγκρότημα όπου στεγάζεται ο πυρηνικός σταθμός βομβαρδίστηκε, επιρρίπτοντας την ευθύνη στις ρωσικές δυνάμεις.

Η Energoatom είπε ότι βομβαρδίστηκε πέντε φορές η περιοχή του εργοστασίου, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας όπου αποθηκεύονται ραδιενεργά υλικά, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι κανείς δεν τραυματίστηκε και η κατάσταση στο εργοστάσιο παραμένει υπό έλεγχο.

Εν τω μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε σε άμεση παύση κάθε στρατιωτικής δραστηριότητας κοντά στον πυρηνικό σταθμό.

«Καλώ τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας να παύσουν αμέσως όλες τις στρατιωτικές δραστηριότητες στην άμεση περί τον σταθμό περιοχή και να μην στοχοποιούν τις εγκαταστάσεις του και την γύρω ζώνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Κλείσιμο

Οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν κατά την χθεσινή νύκτα στη ζώνη του σταθμού της Ζαπορίζια.


Ειδήσεις σήμερα: 

Μεσσήνη: Ο 50χρονος πήγε να δει το θύμα στο νοσοκομείο! - Εκεί τον συνέλαβε η αστυνομία

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ - Έρχεται μέχρι και χαλάζι


Κρυονέρι: Παραλίγο τραγωδία από άνδρα που κυνηγούσε αγριογούρουνα - Τραυματίστηκε γυναίκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης