Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν: Χτίζει πόλη με ουρανοξύστες στην έρημο!

Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν: Χτίζει πόλη με ουρανοξύστες στην έρημο!

Δύο παράλληλα κτήρια θα διασχίζουν βουνά και έρημο - Θα έχουν ύψος 500 μέτρων και θα μπορούν να φιλοξενήσουν 5 εκατ. ανθρώπους - Βίντεο και φωτογραφίες

the_line_city_xr
Το μεγαλεπήβολο σχέδιο για την οικοδόμηση μίας μεγαλούπολης που θα μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας ανακοίνωσε ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ένα 24ωρο πριν την επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Η νέα πόλη θα μπορεί να στεγάσει σχεδόν πέντε εκατομμύρια κατοίκους όταν θα είναι έτοιμη με το mega project NEOM όπως ονομάζεται, να παρομοιάζεται ουσιαστικά με δύο παράλληλους ουρανοξύστες οι οποίοι θα εκτείνονται σε μία απόσταση 170 χιλιομέτρων ύψους 500 μέτρων! Για την κατασκευή του η κυβέρνηση του Ριάντ είναι έτοιμη να δαπανήσει το ποσό του ενός τρισ. δολαρίων!

Δείτε βίντεο:

Saudi Arabia’s Neom city design shows what life would be like living in ‘The Line’


Η τεχνητή πόλη «Neom», όπως αναφέρει η Wall Street Journal, θα είναι από τα μεγαλύτερα και πιο σύνθετα κατασκευαστικά έργα στον κόσμο μετατρέποντας μία έκταση ερήμου στο μέγεθος του Βελγίου. Για το χτίσιμο της «Νeom» υπολογίζεται ότι θα εργαστούν 500 με 600.000 άνθρωποι ενώ θα εμπλακούν εταιρείες από 50 χώρες απ' όλα τα μήκη και πλάτη της γης!

Κλείσιμο

Η νέα πόλη θα βάζει τους πολίτες στην «πρώτη γραμμή» παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου εμπειρία αστικής διαβίωσης, σεβόμενη παράλληλα το ευρύτερο περιβάλλον. Δεν θα υπάρχουν δρόμοι με αυτοκίνητα, ενώ στόχος είναι να υπάρχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η πόλη θα χρησιμοποιεί ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές στο 100%. Το πλάτος της θα είναι μόλις 200 μέτρα αλλά το μήκος της θα αγγίζει τα 170 χιλιόμετρα ενώ το ύψος θα φθάνει τα 500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

saudi-arabia-the-line-neom


Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή δύο τεράστιων κτιρίων - μιλάμε για ουρανοξύστες καλυμμένους με καθρέπτες - που θα εκτείνονται σε μήκος μεγαλύτερο από 170 χιλιόμετρα, μέσα στα οποία θα περιλαμβάνεται η νέα πόλη των 5 εκατομμυρίων κατοίκων. Οι περιοχές του όλου οικιστικού οικοδομήματος θα ενώνονται με σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας. Μάλιστα, σύμφωνα με τη κατασκευαστική εταιρεία, η διασύνδεση από άκρη σε άκρη θα γίνεται σε μόλις 20 λεπτά.



Στους κενούς χώρους ανάμεσα στους αντικρυστούς ουρανοξύστες θα υπάρχουν δέντρα και υπηρεσίες που θα λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη.

neom_2

Όταν ο Σαουδάραβας πρίγκιπας ρωτήθηκε γιατί θέλει να δημιουργηθεί η νέα πόλη, είπε στους δημοσιογράφους ότι το σχέδιό του για το remake της χώρας του περιλαμβάνει και την αύξηση του πληθυσμού της από 34 εκατομμύρια σε 50 έως 60 εκατομμύρια έως το 2030, με τον μισό (πληθυσμό) να αποτελείται από ξένους αντί του ενός τρίτου που είναι σήμερα. Πρόεδρος του «NEOM Fund» είναι ο ίδιος ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Δείτε βίντεο:

NEOM | THE LINE - New Wonders for the World


Σε επίσημες δηλώσεις του, ο ίδιος ανέφερε πως η νέα πόλη ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και της βιωσιμότητας στη νέα εποχή. Δήλωσε ακόμη, πως μέχρι το 2030 αναμένεται να δημιουργηθούν στο νέο οικιστικό τοπίο, 380.000 θέσεις εργασίας για να το κάνουν ελκυστικό για διαμονή.

neom_salman

Η πρώτη φάση του έργου θα ολοκληρωθεί ως το 2030  με ένα μεγάλο μέρος του ποσού του κόστους να καλύπτεται από το κρατικό επενδυτικό ταμείο του βασιλείου, μετά από πρωτοβουλία του Σαλμάν. Παράλληλα, έχουν κληθεί ιδιώτες επενδυτές από τη Σαουδική Αραβία και το εξωτερικό για να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση.



Ειδήσεις σήμερα:

Τρομακτικό τροχαίο με έναν νεκρό και επτά τραυματίες στη Χαλκιδική - Δείτε φωτογραφίες

«Όλα τα σώματα κάνουν για την παραλία» λέει η Ισπανία και καλεί τις γυναίκες να ξεχυθούν στις πλαζ

Ο Μπερλουσκόνι εγκρίνει Σαλβίνι και Μελόνι για να ηγηθούν της επόμενης κυβέρνησης στην Ιταλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης