Μαρίνα Οβσιανίκοβα: «Είμαι στο σπίτι μου, όλα είναι εντάξει» είπε η Ρωσία δημοσιογράφος που αφέθηκε ελεύθερη

Μαρίνα Οβσιανίκοβα: «Είμαι στο σπίτι μου, όλα είναι εντάξει» είπε η Ρωσία δημοσιογράφος που αφέθηκε ελεύθερη

 Η Ρωσίδα δημοσιογράφος διαδήλωσε μόνη της κοντά στο Κρεμλίνο, κραδαίνοντας ένα πλακάτ στο οποίο επέκρινε τη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν - Χθες αστυνομικοί την έβαλαν σε ένα λευκό βαν και τον οδήγησαν σε τμήμα της Μόσχας

rwsida_dimosiografos1
«Είμαι στο σπίτι μου. Όλα είναι εντάξει», έγραψε στη σελίδα της στο Facebook, η Ρωσίδα «αντάρτισσα» δημοσιογράφος, Μαρίνα Οβσιανίκοβα, ύστερα από ολιγόωρη κράτηση, σε αστυνομικό τμήμα της Μόσχας, χθες το απόγευμα.

«Τώρα πλέον ξέρω ότι είναι καλύτερα να παίρνεις μαζί σου μια βαλίτσα και το διαβατήριο όταν βγαίνεις έξω», πρόσθεσε.

Η Οβσιανίκοβα, η οποία έγινε γνωστή παγκοσμίως για τη διαμαρτυρία της «on air», κατά του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία στα μέσα Μαρτίου, συνελήφθη από τις αρχές και λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερη.



Λίγες ημέρες νωρίτερα, διαδήλωσε μόνη της κοντά στο Κρεμλίνο, κραδαίνοντας ένα πλακάτ στο οποίο επέκρινε τη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η Μαρίνα συνελήφθη. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πού βρίσκεται», ανέφερε το μήνυμα που ανέβασαν χτες άτομα από το περιβάλλον της στον προσωπικό λογαριασμό της δημοσιογράφου στο «Telegram».

Το μήνυμα συνοδευόταν από τρεις φωτογραφίες στις οποίες διακρίνεται η 44χρονη δημοσιογράφος να οδηγείται μέσα σε ένα λευκό βαν από δύο αστυνομικούς.

rossida_1


Κλείσιμο
Τρεις ώρες αργότερα, η Οβσιάνικοβα έδωσε... σημεία ζωής δημοσιεύοντας φωτογραφίες της μαζί με τα δύο σκυλιά της στη σελίδα της στο Facebook: «Πήγα για μια βόλτα με τα σκυλιά, μόλις βγήκα από το σπίτι με πλησίασαν ένστολοι. Με οδήγησαν σε αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Κρασνοσέλσκι της Μόσχας».

Ύστερα από τρεις ώρες, αφέθηκε ελεύθερη. Την περασμένη Παρασκευή, η Ρωσίδα δημοσιογράφος δημοσίευσε εικόνες στο Telegram με την ίδια να βρίσκεται κοντά στο Κρεμλίνο κραδαίνοντας ένα πλακάτ, στο οποίο έγραφε για τον θάνατο παιδιών στην Ουκρανία και αποκαλούσε «δολοφόνο» τον Πούτιν. «Πόσα ακόμη παιδιά πρέπει να πεθάνουν προτού σταματήσετε;», σχολίαζε η δημοσιογράφος στο μήνυμά της.

Τέτοιες αναφορές θα μπορούσαν θεωρητικά να την εκθέσουν σε ποινικές διώξεις για διάδοση «ψευδών πληροφοριών» και «συκοφάντηση» του ρωσικού στρατού, φέρνοντάς την αντιμέτωπη με βαριές ποινές φυλάκισης.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ρωσίδα δημοσιογράφος έγινε παγκοσμίως γνωστή στα μέσα Μαρτίου όταν εμφανίστηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ρωσικής τηλεόρασης με μια επιγραφή που είχε αντιπολεμικά συνθήματα. Συνελήφθη και ύστερα από σύντομη κράτηση, αφέθηκε ελεύθερη αφού της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο. Στη συνέχεια βρήκε καταφύγιο στη Γερμανία.

Η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» την προσέλαβε τον Απρίλιο ως ανταποκρίτρια στη Ρωσία, ωστόσο , πριν από ένα μήνα διακόπηκε η συνεργασία τους. Αν και η Οβσιανίκοβα ήταν στη Γερμανία, υποστήριζε ότι αισθάνεται ακόμη... την αύρα του Κρεμλίνου.

«Βρίσκομαι σε δύσκολη θέση. Το Κρεμλίνο εξακολουθεί να λέει παντού: «Μην την πιστεύετε, λέει ψέματα. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία: να υπάρξει άλλος πρόεδρος στη Μόσχα», είχε δηλώσει σε φόρουμ στο Βερολίνο στις 22 Ιουνίου.

Πριν από λίγες ημέρες, η Ρωσίδα δημοσιογράφος επέστρεψε στην πατρίδα της. Τα δύο παιδιά της βρίσκονται στη Μόσχα. Ο πρώην σύζυγός της θέλει να κινηθεί νομικά σε βάρος της για να διασφαλίσει ότι δεν θα της επιτρέπεται να ξαναδεί την κόρη και τον γιο της. Θεωρεί ότι η Οβσιανίκοβα είναι κακή επιρροή για τα παιδιά της και τα θέτει σε κίνδυνο αφού πάνω απ' όλα βάζει την καριέρα της.


Ειδήσεις σήμερα:

Μεγιστάνας του real estate στο Ντουμπάι είναι στη Μύκονο και ξόδεψε 100.000 ευρώ σε σαμπάνιες Dom Perignon

Σαρώνει ο καύσωνας τη Δυτική Ευρώπη - Συναγερμός για θερμοκρασίες ρεκόρ στη Βρετανία

«Έχουμε φωτιά στον κινητήρα» - Τα τελευταία λόγια του πιλότου πριν την συντριβή του Antonov στην Καβάλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης