Μετά την ξηρασία και τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές η Πορτογαλία αναμένει παρατεταμένο κύμα καύσωνα

Μετά την ξηρασία και τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές η Πορτογαλία αναμένει παρατεταμένο κύμα καύσωνα

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες «μπορεί να σπάσουν ρεκόρ» στις αρχές της επόμενης εβδομάδας

Portugal_6_7
Η Πορτογαλία, που μαστίζεται από ξηρασία εδώ και έναν μήνα, θα βρεθεί αντιμέτωπη από αύριο από ένα κύμα καύσωνα και τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών. «Η κυβέρνηση θα εκδώσει μια προειδοποίηση με στόχο να περιοριστεί κάθε δραστηριότητα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τον πληθυσμό», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Ζοσέ Λουίς Καρνέιρο, μετά τη συνεδρίαση της ηγεσίας της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της χώρας.

Η αύξηση του επιπέδου συναγερμού, που θα ισχύει μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, θα επιτρέψει στις αρχές «να κινητοποιήσουν τα αναγκαία μέσα» για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα τις επόμενες ημέρες, πρόσθεσε ο υπουργός.

Περίπου χίλιοι πυροσβέστες προσπαθούσαν μέχρι αργά απόψε να θέσουν υπό έλεγχο τρεις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίτερα στην κεντρική και τη βόρεια Πορτογαλία, στις περιφέρειες Σανταρέμ, Αβέιρο και Γκουάρντα. Η μετεωρολογική υπηρεσία (IMPA) προβλέπει ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Πέμπτη. Στις ζώνες που βρίσκονται μακρύτερα από τις ακτές, στα νότια και στις κοιλάδες του Τάγου και του Ντούρου, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς και σε κάποιες περιοχές ακόμη και τους 42.

«Προβλέπουμε ένα παρατεταμένο κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες πολύ πάνω από τον μέσο όρο για την εποχή» ανέφερε ο μετεωρολόγος Ζορζέ Πόντε στο Γαλλικό Πρακτορείο, εκτιμώντας ότι «μπορεί να σπάσουν ρεκόρ» στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ειδήσεις σήμερα:

Αναλυτική παρουσίαση των προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο από τον Μητσοτάκη σε Αμερικανούς βουλευτές

Από βραχυκύκλωμα η φωτιά στο Κρανίδι - Συνελήφθησαν δύο άνδρες που έκαναν ρευματοκλοπή από το Amanzoe

Νέος νόμος για τα πανεπιστήμια από την Κεράμεως - Τι αλλαγές έρχονται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης