Γένοβα: Αρχίζει σήμερα η δίκη για την κατάρρευση της οδογέφυρας Μοράντι όπου σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι

Γένοβα: Αρχίζει σήμερα η δίκη για την κατάρρευση της οδογέφυρας Μοράντι όπου σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι

Συνολικά 59 άνθρωποι θα δικαστούν για πολλαπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας και άλλα σοβαρότατα αδικήματα - Οι μάρτυρες που αναμένεται να καταθέσουν είναι 178

morandi
Αρχίζει σήμερα στην Γένοβα η δίκη για την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι, στις 14 Αυγούστου 2018, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 43 ανθρώπων. Πολλαπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας, κατάρρευση εξ αμελείας, υπονόμευση της ασφαλούς λειτουργίας του συστήματος μεταφορών, εξ αμελείας παράλειψη στην τοποθέτηση μηχανισμών ασφαλείας σε χώρους εργασίας, είναι τα κύρια αδικήματα για τα οποία θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι 59 κατηγορούμενοι.

Οι μάρτυρες που αναμένεται να καταθέσουν είναι 178 και η δίκη ξεκινά έπειτα από τέσσερα χρόνια ερευνών και σειρά κατασχέσεων κύριας σημασίας αποδεικτικών στοιχείων από την Ιταλική Οικονομική Αστυνομία.



Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι ιθύνοντες της Ιταλικής Εταιρίας Αυτοκινητοδρόμων και της Spea, της εταιρίας που ασχολείται με την συντήρηση των συγκεκριμένων υποδομών, ήξεραν ότι η οδογέφυρα Μοράντι είχε τεράστια προβλήματα -ότι ουσιαστικά κινδύνευε να καταρρεύσει- αλλά δεν ανέλαβαν τις πρέπουσες πρωτοβουλίες.

Παράλληλα, ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων της περιοχής, οι οποίοι έχασαν μεγάλο μέρος του τζίρου τους, όπως και ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται κοντά στην γέφυρα Μοράντι, θα ζητήσουν να μπορέσει να εκδικαστούν υπέρ τους υψηλές αποζημιώσεις. Είναι πιθανό, όμως, για την οικονομική αυτή παράμετρο, να χρειαστεί μια νέα, ξεχωριστή δίκη.

Κλείσιμο


Λόγω του μεγάλου αριθμού μαρτύρων και κατηγορουμένων, η δίκη που αρχίζει σήμερα θα διεξαχθεί συγχρόνως σε τέσσερις αίθουσες του δικαστηρίου της Γένοβας αλλά, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, η κύρια φάση της, με αναφορά στις μεγαλύτερες ευθύνες και παραλείψεις που οδήγησαν στην κατάρρευση της τεράστιας αυτής οδογέφυρας, αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

«Ανυπομονώ να τον αγκαλιάσω» λέει η κόρη του Βρετανού που είχε συλληφθεί στην Κρήτη για τον βιασμό της και τώρα αποφυλακίζεται

Βίντεο ντοκουμέντο από την εκτίναξη της 61χρονης τουρίστριας στο αεροδρόμιο της Σκιάθου

Εβδομάδες πριν γεννηθεί το 2ο παιδί του με την Grimes, o Έλον Μασκ απέκτησε... δίδυμα με υπάλληλό του!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης