Ουκρανία - Κουλέμπα: Έχουν μείνει λίγα βήματα, αλλά σημαντικά, για να «ξεκλειδώσει» η μεταφορά σιτηρών

Ουκρανία - Κουλέμπα: Έχουν μείνει λίγα βήματα, αλλά σημαντικά, για να «ξεκλειδώσει» η μεταφορά σιτηρών

Ουκρανοί καταγγέλλουν πως ο ρωσικός στρατός καίει με βόμβες φωσφόρου χωράφια με σιτάρι στη Ζαπορίζια - Δύσκολη βλέπει την οριστική συμφωνία για τη μεταφορά των σιτηρών από τα λιμάνια, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας

kuleba_111
Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με το άνοιγμα των διαδρόμων για τη μεταφορά σιτηρών συνεχίζονται, ωστόσο υπάρχουν κάποια σημαντικά βήματα που πρέπει να γίνουν για να επιτευχθεί συμφωνία, ιδίως όσον αφορά τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία, όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε αυτό σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, με τη διαμεσολάβηση της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών, είναι απαραίτητο να γίνει επεξεργασία σε ορισμένες υλικοτεχνικές λεπτομέρειες, δεν είναι εύκολο να βγούμε από το αδιέξοδο» ανέφερε ο Κουλέμπα.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και επικεντρώνονται στη συζήτηση των διαδρομών παράδοσης και των μηχανισμών ασφαλείας για τα φορτηγά πλοία. «Είμαστε μόνο λίγα βήματα μακριά από μια συμφωνία, αλλά αυτά τα βήματα είναι τα πιο δύσκολα... Δεν θέλω να ενταχθώ στη χορωδία εκείνων που λένε ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε ο Κουλέμπα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας σημείωσε ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία για την ασφάλεια της Οδησσού από ρωσική επίθεση, καθώς και για τις ξένες περιπολίες που θα φυλάνε μη στρατιωτικά φορτία.

«Χρειαζόμαστε σαφείς εγγυήσεις και αυτές επεξεργαζόμαστε», δήλωσε ο Κουλέμπα, εκφράζοντας σκεπτικισμό σχετικά με την προθυμία της Μόσχας να διαπραγματευτεί, καθώς ο αποκλεισμός των λιμανιών της προσφέρει έναν μοχλό πίεσης προς την Ουκρανία. «Δεν θέλουν να πάρουν αυτή την πίεση από την οικονομία μας, οπότε το αναβάλλουν», είπε.

Οι Ρώσοι καίνε χωράφια με σιτάρι στη Ζαπορίζια

Ο ρωσικός στρατός ρίχνει βόμβες φωσφόρου σε χωράφια με σιτάρι στη γραμμή επαφής στην περιοχή Ζαπορίζια, όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Telegram μια τοπική κοινότητα.

«Οι Ρώσοι καίνε χωράφια σιταριού με βόμβες φωσφόρου, αυτό συμβαίνει στη γραμμή επαφής στην περιοχή Ζαπορίζια», αναφέρει η ανάρτηση.

Σημειώνεται ότι ο ρωσικός στρατός χτύπησε πρώτα κατοικημένες συνοικίες, σύμφωνα με το Κίεβο, και στη συνέχεια έκαψε ολόκληρα χωράφια με σιτάρι.

Όπως αναφέρθηκε, η συγκομιδή έχει ξεκινήσει στην περιοχή της Ζαπορίζια, ωστόσο σύμφωνα με τους αγρότες είναι προς το παρόν δυνατή μόνο στο ένα έκτο των σπαρμένων εκτάσεων.


Ειδήσεις σήμερα:

Θηριώδης Ρομά επιτέθηκε σε ζευγάρι ηλικιωμένων στη Βάρη και τους άρπαξε ένα ολόχρυσο Rolex

Μέσα σε λίγες ώρες κατέρρευσε από την ηπατίτιδα το 13 μηνών βρέφος

Η Άγκυρα βγάζει τον Αύγουστο το τέταρτο γεωτρύπανο, «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης