Επιχείρηση της Europol σε 5 χώρες: 39 συλλήψεις για παράνομη μεταφορά μεταναστών στη Βρετανία

Επιχείρηση της Europol σε 5 χώρες: 39 συλλήψεις για παράνομη μεταφορά μεταναστών στη Βρετανία

Η ιρανοκουρδική συμμορία ενδέχεται να μετέφερε παρανόμως έως και 10.000 μετανάστες στη Βρετανία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και να αποκόμισε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ 

europol_police
Αστυνομικές αρχές πέντε ευρωπαϊκών χωρών συνέλαβαν 39 άτομα σε μια μεγάλη διασυνοριακή επιχείρηση με στόχο μια ιρακινοκουρδική συμμορία που μετέφερε παρανόμως μετανάστες μέσω της Μάγχης στη Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα η Europol.

Η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία ανέφερε ότι η συμμορία ενδέχεται να μετέφερε παρανόμως έως και 10.000 μετανάστες στη Βρετανία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και να αποκόμισε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ από την εγκληματική της δραστηριότητα.

«Πρόκειται για την πιο σημαντική επιχείρηση που έχει γίνει ποτέ κατά επιχειρήσεων παράνομης διακίνησης ανθρώπων στη Μάγχη, ειδικά με το φαινόμενο χρήσης μικρών σκαφών», δήλωσε ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της Europol, Ζαν Φιλίπ Λεκούφ σε συνέντευξη Τύπου.



Αστυνομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η συμμορία ήταν ένα από τα πιο ενεργά εγκληματικά δίκτυα που μετέφεραν παρανόμως με μικρά σκάφη άτομα από τη Γαλλία στη Βρετανία.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις σε Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία και Ολλανδία.

Κλείσιμο
Ένας από τους βασικούς υπόπτους, ένας 26χρονος Ιρανοκούρδος, συνελήφθη στη Βρετανία μαζί με άλλα πέντε άτομα. Η Γερμανία συνέλαβε 18 άτομα, η γαλλική αστυνομία εννέα και η ολλανδική αστυνομία έξι ύποπτα μέλη συμμορίας.

Η αστυνομία κατέσχεσε επίσης περισσότερα από 1.200 σωσίβια, περίπου 150 λαστιχένιες λέμβους και περίπου 50 μηχανές, καθώς και δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, πυροβόλα όπλα και ναρκωτικά, ανέφερε η Europol.

Σε ερώτηση για τον πιθανό αντίκτυπο της επιχείρησης, ο Ματ Ρίβερς της Εθνικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης του Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου απάντησε: «Δεδομένου του αριθμού των σκαφών που κατασχέσαμε χθες (...) μπορούμε να αναμένουμε μείωση του αριθμού των διελεύσεων στο άμεσο μέλλον».

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότεροι από 28.500 άνθρωποι εντοπίστηκαν να φτάνουν στην Αγγλία πέρυσι διασχίζοντας την Μάγχη με μικρά σκάφη με την βρετανική κυβέρνηση να δέχεται έντονη δημόσια πίεση να σταματήσει τις μεταναστευτικές ροές.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Άγκυρα βγάζει τον Αύγουστο το τέταρτο γεωτρύπανο, «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

Άγριος ξυλοδαρμός 19χρονου στον Πειραιά: Τον έδειραν με στειλιάρι επειδή πήγε για καφέ με μια φίλη του!

Οι New York Times εκθειάζουν την εντυπωσιακή αναγέννηση της Αθήνας ως τουριστικό προορισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης