Επίθεση την Κοπεγχάγη: Με το όπλο στον κρόταφο πόζαρε ο 22χρονος που σκόρπισε τον θάνατο σε εμπορικό κέντρο

Επίθεση την Κοπεγχάγη: Με το όπλο στον κρόταφο πόζαρε ο 22χρονος που σκόρπισε τον θάνατο σε εμπορικό κέντρο

Ο 22χρονος, που πάσχει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, συνελήφθη από την αστυνομία χωρίς να προβάλει αντίσταση – Σκότωσε τρεις ανθρώπους ενώ άλλοι τέσσερις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

kopegxagi-drastis-arthro
Με το όπλο στον κρόταφο, ο 22χρονος Δανός δράστης που αιματοκύλησε χθες το εμπορικό πολυκατάστημα «Fields» στην Kοπεγχάγη, πόζαρε στα social media λέγοντας ότι η θεραπευτική αγωγή που ακολουθούσε δεν είχε αποτέλεσμα.

Ο δράστης, που πάσχει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση αφού έφθασε η αστυνομία στο εμπορικό πολυκατάστημα.

O 22χρονος Νόα Έσμπεμπσεν, όπως παρουσιάστηκε σήμερα στο δικαστήριο, σκότωσε τρεις ανθρώπους ενώ τέσσερις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

BREAKING DENMARK     DENMARK MASS SHOOTING AT A SHOPPING MALL IN COPENHAGEN!     VIDEO SUSPECT WITH


Σκορπούσε τον θάνατο για 13 λεπτά

Επί 13 λεπτά, ο νεαρός Δανός σκορπούσε το θάνατο ανοίγοντας πυρ χωρίς να έχει κάποιον στόχο, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Κλείσιμο
Τα θύματά του είναι ένας 47χρονος Ρώσος υπήκοος που ζούσε στη Δανία και δύο 17χρονοι Δανοί - ένας άνδρας και μια γυναίκα. Άλλοι τέσσερις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Πρόκειται για δύο γυναίκες από τη Δανία, η μία ηλικίας 40 ετών και η άλλη 19 και δύο Σουηδούς - έναν 50χρονο και μια 16χρονη.




Τι έγραφε μία ημέρα πριν την επίθεση

Μία ημέρα πριν την επίθεση, ο Έσμπεμπσεν είχε αναρτήσει ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου πόζαρε με το πιστόλι που πιστεύεται ότι σκότωσε τους τρεις ανθρώπους.

Ο ίδιος ανέβασε επίσης «playlists», με τίτλο «Killer Music» και «Last Thing to Listen To», γράφοντας την ακόλουθη λεζάντα : «Το Quetiapine δεν λειτουργεί».


Πρόκειται για ισχυρό αντιψυχωσικό φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας, της διπολικής διαταραχής και της μείζονος κατάθλιψης. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του εθισμού στα ναρκωτικά. Πιστεύεται ότι ο δράστης είχε επικοινωνήσει με μια γραμμή βοήθειας ψυχικής υγείας λίγο πριν σκορπίσει τον θάνατο στο εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας Σέραν Τόμασεν, ο 22χρονος ήταν γνωστός στην αστυνομία, αλλά «δεν είναι κάποιος που ξέραμε ιδιαίτερα».

Οι πυροβολισμοί άρχισαν χθες στις 18.30 ώρα Ελλάδας προκαλώντας πανικό στο εμπορικό κέντρο.

Στην περιοχή βρισκόταν πολύς κόσμος, κυρίως νέοι και νέες που σκόπευαν να πάνε αργότερα σε συναυλία του Βρετανού αστέρα της ποπ Χάρι Στάιλς, η οποία ακυρώθηκε.

drastis_kopegxagi
drastis_kopegxagi1
drastis_kopegxagi2




Ειδήσεις σήμερα:

Παρέμβαση εισαγγελέα για την ακύρωση μεταμόσχευσης σε ηπατοπαθή ασθενή τελικού σταδίου ζητά η ΕΣΑμεΑ


Τσαβούσογλου για τη συνάντηση Ερντογάν-Αναστασιάδη στο ΝΑΤΟ: Είναι ανθρώπινο να πεις ένα «γειά»


Έναντι μισού εκατ. ευρώ «χτυπήθηκαν» σε πλειστηριασμό δύο οικόπεδα του Πέτρου Κωστόπουλου στη Μύκονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης