Κυπριακό - Τσαβούσογλου για τη συνάντηση Ερντογάν-Αναστασιάδη στο ΝΑΤΟ: Είναι ανθρώπινο να πεις ένα «γειά»

Κυπριακό - Τσαβούσογλου για τη συνάντηση Ερντογάν-Αναστασιάδη στο ΝΑΤΟ: Είναι ανθρώπινο να πεις ένα «γειά»

«Δεν θα ήταν σωστό να φύγουμε από εκεί μόνο και μόνο επειδή υπήρχε κάποιος» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών για την επαφή Ερντογάν - Αναστασιάδη σε δείπνο, στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ 

anastasiades_erdogan
Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε πως η συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον Νίκο Αναστασιάδη δεν σημαίνει ότι η Τουρκία αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Όπως ανέφερε «το να πεις ένα «γεια» είναι ανθρώπινο καθήκον.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε σχέση με την παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν σε δείπνο στο οποίο συμμετείχε ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Τσαβούσογλου είπε πως «δεν θα ήταν σωστό να φύγουμε από εκεί μόνο και μόνο επειδή υπήρχε κάποιος. Ας φύγουμε λοιπόν και από τον ΟΗΕ. Ας μην παρευρεθούμε ούτε στις συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό ήταν ένα διατλαντικό γεύμα, ανεπίσημο. Ήταν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, αλλά δεν είχε σχέση με την Σύνοδο Κορυφής. Ενώ λοιπόν όλοι ήταν εκεί - συμμετέχουν και συνεργάτες - η Ισπανία ήθελε να οργανώσει ένα τέτοιο δείπνο. Κάτι παρόμοιο γίνεται στον ΟΗΕ», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ανέφερε ακόμη ότι «υπάρχουν δηλαδή τέτοια δείπνα στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης, γίνεται σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών, είναι ένα άτυπο γεύμα. Σε ανεπίσημους χώρους συναντάμε και άτομα από την ελληνοκυπριακή πλευρά, είτε είναι ο Ελληνοκύπριος ηγέτης είτε οι υπουργοί εξωτερικών τους. Μερικές φορές έρχονται και προσπαθούν να μας πλησιάσουν. Όταν το βλέπεις, πρώτα απ' όλα, ποιο είναι το ανθρώπινο καθήκον; Να πεις ένα γεια σε έναν άνθρωπο».

Είπε ακολούθως πως «είναι προφανές ποια ήταν η απάντηση του Προέδρου μας (Ερντογάν) στο αίτημα για συνάντηση εκεί. Το μοιράστηκε και ο Πρόεδρός μας στα ΜΜΕ. Άλλωστε, αυτό είναι ένα άτυπο διατλαντικό γεύμα. Είναι η συνέχεια αυτού του γεύματος που έγινε στη Νέα Υόρκη σε επίπεδο ηγετών. Άλλωστε, αν και βρίσκεται στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, δεν είναι γεύμα στον τόπο διεξαγωγής της Συνόδου Κορυφής και στο πρόγραμμα της Συνόδου Κορυφής και είναι ένα άτυπο γεύμα που δίνεται από τον οικοδεσπότη».

«Δεν είμαστε χώρα που τρέπεται σε φυγή γιατί υπάρχει ο ελληνοκυπριακός τομέας σήμερα και κάποιος άλλος αύριο σε ένα άτυπο δείπνο που δίνει ο οικοδεσπότης. Δεν υπάρχει λόγος να τρέξουμε. Δεν σημαίνει αυτό ότι τους αναγνωρίζουμε. Όταν ο Πρόεδρός μας συναντά τον Αναστασιάδη στο περιθώριο του ΟΗΕ, κουβεντιάζουν. Όποτε συναντώ τον Υπουργό Εξωτερικών τους, κουβεντιάζουμε επίσης, όπου κι αν βρίσκονται. Άλλωστε, ακόμα κι αν έχουμε διαφορές απόψεων και προβλήματα, δεν σημαίνει ότι δεν θα τους μιλήσουμε ποτέ και δεν θα τους χαιρετίσουμε ποτέ. Δεν χρειάζεται να το πάτε αλλού. Ο Πρόεδρός μας έδωσε την καλύτερη απάντηση», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


Ειδήσεις σήμερα:

Στα 9.360 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 23 θάνατοι και 102 διασωληνωμένοι

Τέτα Καμπουρέλη για Βαρβάρα Κίρκη: «Την τελευταία φορά φορούσε συνέχεια γυαλιά ηλίου κι έδειχνε πολύ ανήσυχη»

Με γροθιές στο πρόσωπο ξυλοκόπησε την 30χρονη ο 22χρονος σύντροφός της στο Νέο Φάληρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης