Γιαέλ Μπρον Πιβέ: Πολύτεκνη και κοσμογυρισμένη η 51χρονη πρώτη γυναίκα πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

Γιαέλ Μπρον Πιβέ: Πολύτεκνη και κοσμογυρισμένη η 51χρονη πρώτη γυναίκα πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

Έχει πέντε παιδιά, ο σύζυγός της είναι μεγαλοστέλεχος της εταιρείας L'Oréal και, όπως δηλώνει, η απόλυτη προτεραιότητά της είναι η οικογένειά της

pgp
Η 51χρονη δικηγόρος Γιαέλ Μπρον Πιβέ μπορεί να επαίρεται ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, όπως επισημαίνει ο γαλλικός Τύπος. Ανήκει στο κυβερνών κόμμα «LREM» του Εμανουέλ Μακρόν αν και προέρχεται από τους Σοσιαλιστές.

Εντάχθηκε στο κόμμα του Μακρόν το 2016 και εξελέγη στις εκλογές του επόμενου έτους. Σε ότι αφορά τα δύο φύλα, υποστηρίζει ότι είναι μακρύς και δύσκολος ο δρόμος προς την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών». Ακολούθησε τον σύζυγό της, τον μεγάλο της έρωτα από το Λύκειο, στην Ταϊβάν και την Ιαπωνία.

Ο Βιανέι Πιβέ, εργάστηκε επί χρόνια μακριά από την πατρίδα για επαγγελματικούς λόγους. Πρώτος σταθμός ήταν η Ταιβάν, στη συνέχεια η Ιαπωνία και τέλος η Πορτογαλία.

Η σύζυγός της έβαλε στο περιθώριο την καριέρα της επιλέγοντας να μεγαλώσει τα παιδιά της. Η Πιβέ, με πολωνοεβραικές ρίζες, δηλώνει ότι είναι μία ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα πέντε παιδιών.

«Όταν τον γνώρισα , ήμασταν στο Λύκειο, στο πρώτο έτος. Πάντα υποστηρίζαμε ο ένας τον άλλον. Όταν, για την καριέρα του, τον έστειλαν στην Ταϊβάν, μετά στην Ιαπωνία και την Πορτογαλία, τον ακολούθησα. Στο εξωτερικό αποκτήσαμε τα παιδιά μας. Κατά την επιστροφή μας, σεβάστηκε επίσης τις επιλογές μου. Ήρθε στην πρώτη μου δημόσια ομιλία όταν κατέβηκα στην πολιτική», όπως υποστηρίζει.

Το ζευγάρι επέστρεψε στη Γαλλία το 2012. Στα έδρανα της γαλλικής εθνοσυνέλευσης βρίσκεται τα τελευταία πέντε χρόνια.

Την περασμένη βουλευτική περίοδο, η Πιβέ διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης.

Ως πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, δεν θα έχει πλέον χρόνο να απολαύσει το μεσημεριανό της γεύμα με την οικογένειά της: «Δεν θα βλέπω πολύ τα παιδιά μου . Αλλά μου λένε: «Μαμά, ήσουν πάντα δίπλα μας. Προχώρα τώρα, είναι υπέροχο αυτό που σου συμβαίνει!».



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μητσοτάκης μίλησε με τον Ιρανό πρόσφυγα που αρίστευσε στις Πανελλαδικές - Τον προσκάλεσε στο Μαξίμου

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την επιδότηση έως 300 ευρώ για διακοπές σε Σάμο και Βόρεια Εύβοια - Πώς βγαίνει η άυλη κάρτα

Άνδρας μπούκαρε με καραμπίνα σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης