Η πόλη Σεβεροντονέτσκ στο Ντονμπάς, θέατρο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εδώ και πολλές εβδομάδες, ελέγχεται πλήρως από τον ρωσικό στρατό, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Ολεξάντρ Στριούκ.
Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε χθες την υποχώρησή του από την πόλη η οποία αριθμούσε 100.000 κατοίκους πριν από την ρωσική εισβολή για να οργανώσει καλύτερα την άμυνα της γειτονικής πόλης Λισιτσάνσκ.
Ο δήμαρχος δήλωσε ότι οι κάτοικοι που είχαν καταφύγει στο εργοστάσιο Αζότ για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς έχουν αρχίσει να βγαίνουν. Ορισμένοι από αυτούς έχουν περάσει τους τελευταίους τρεις μήνες στα υπόγεια, εξήγησε.
Εκπρόσωπος των φιλορώσων αυτονομιστών επιβεβαίωσε ότι οι κάτοικοι που είχαν καταφύγει στο εργοστάσιο απομακρύνονται, χωρίς να διευκρινίσει προς ποια κατεύθυνση.
Με την κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ, οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον σχεδόν πλήρως την περιοχή του Λουχάνσκ έπειτα από σφοδρές μάχες εβδομάδων, ενώ οδομαχίες διεξάγονται και στο γειτονικό Λισιτσάνσκ.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας