Φινλανδία στο ΝΑΤΟ: Απίθανο να ενταχθούμε στη Συμμαχία πριν τον Σεπτέμβριο, είπε ο Φινλανδός πρόεδρος

Φινλανδία στο ΝΑΤΟ: Απίθανο να ενταχθούμε στη Συμμαχία πριν τον Σεπτέμβριο, είπε ο Φινλανδός πρόεδρος

Ο Σαούλι Νιινίστο δεν είδε πρόοδο στις συνομιλίες Φινλανδίας και Σουηδίας με την Τουρκία, που έγιναν τη Δευτέρα

niinisto_finland
Λόγο για απουσία προόδου στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο με την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, έκανε ο πρόεδρος της σκανδιναβικής χώρας, Σαούλι Νιινίστο, προσθέτοντας πως με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν είναι δυνατόν η χώρα να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ πριν από τον Σεπτέμβριο.

Ο Φινλανδός πρόεδρος συναντήθηκε την Τρίτη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, με τις συζητήσεις τους να επικεντρώνονται στον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνέπειές του στην οικονομία και την ενέργεια.

Κατά τις δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, ο Νιινίστο αναφέρθηκε και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ αντιπροσωπειών των σκανδιναβικών χωρών και της Τουρκίας στην έδρα του ΝΑΤΟ, δηλώνοντας: «Στην πραγματικότητα, δεν υπήρξε μεγάλη πρόοδος, ωστόσο είμαστε ευτυχείς που η συνάντηση τελικά έγινε. Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν η Φινλανδία θα μπορούσε να γίνει μέλος της συμμαχίας μέχρι τον Σεπτέμβριο, ο Νιινίστο δήλωσε: «Δεν θέλω να δώσω ακριβή ημερομηνία, αλλά είναι απίθανο να το πετύχουμε αυτό πριν από τον Σεπτέμβριο».

Ειδήσεις σήμερα:

Ανέβηκαν στα 12.537 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού - 14 θάνατοι και 96 οι διασωληνωμένοι

Δεκαήμερος καύσωνας με 40άρια και στην Αττική, τι προβλέπουν Καλλιάνος - Λαγουβάρδος

Στη γειτονιά γνώριζαν ότι η μάνα κρατούσε κλεισμένη την κόρη για 42 χρόνια! Τι ψάχνουν τώρα στη Λάρισα για την υπόθεση που θυμίζει «Κυνόδοντα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης