Ενώπιον του δικαστηρίου την Παρασκευή ο Μλάντιτς

Ενώπιον του δικαστηρίου την Παρασκευή ο Μλάντιτς

Η πρώτη εμφάνιση του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου...

interview vrettos vrettakos
Ενώπιον του δικαστηρίου την Παρασκευή ο Μλάντιτς
Στις 10 το πρωί της Παρασκευής (3 Ιουνίου) θα εμφανιστεί ενώπιον των δικαστών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, πρώην επικεφαλής των σερβοβοσνιακών δυνάμεων, Ράτκο Μλάντιτς.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Εισαγγελέας του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Σερζ Μπράμερτζ, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς και τις αρμόδιες σερβικές υπηρεσίες που έλαβαν μέρος στη σύλληψη του Μλάντιτς.

Κλείσιμο
Ο 69χρονος Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος συνελήφθη στις 26 Μαΐου στη Σερβία στο χωριό Λαζάρεβο της Σερβίας αφού διέφευγε επί 16 χρόνια, μεταφέρθηκε χθες το βράδυ στα κρατητήρια του ΔΠΔ στη Χάγη μετά την άφιξή του αεροπορικώς στο αεροδρόμιο του Ρότερνταμ.

Ο Μλάντιτς κατηγορείται για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν κατά τον πόλεμο στη Βοσνία (1992-1995).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης