Πόλεμος στην Ουκρανία: O Αμπράμοβιτς έσωσε τη ζωή Ουκρανών πολιτών, υποστηρίζει Ουκρανός βουλευτής

Πόλεμος στην Ουκρανία: O Αμπράμοβιτς έσωσε τη ζωή Ουκρανών πολιτών, υποστηρίζει Ουκρανός βουλευτής

«Οι περισσότερες από τις συμφωνίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας επιτεύχθηκαν μέσω του Αμπράμοβιτς», τόνισε ο Ουκρανός βουλευτής στο αμερικανικό δίκτυο «Voice of America»

abramovic_gipedo
«Βοήθησε να σωθεί άμαχος πληθυσμός της Ουκρανίας συμμετέχοντας σε διαπραγματεύσεις για τη διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Μαριούπολη κι άλλες πόλεις που έχουν περιέλθει υπό ρωσική κατοχή».

«Ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι αυτός που έσωσε χιλιάδες γυναικόπαιδα στην Ουκρανία», δήλωσε ο Νταβίντ Αρακαμία, Ουκρανός βουλευτής και επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της χώρας, σε συνέντευξή του σε αμερικανικό δίκτυο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail».

«Οι περισσότερες από τις συμφωνίες επιτεύχθηκαν μέσω του Αμπράμοβιτς», τόνισε ο Ουκρανός βουλευτής στο αμερικανικό δίκτυο «Voice of America» προσθέτοντας:

«Έκανε καλή δουλειά σε ότι αφορά τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους σε Μαριούπολη, Μπερντιάνσκ, Ζαπορίζια, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει στη Μπούτσα και το Μακάροβ, βόρεια του Κιέβου και την περιοχή Τσερνίχιβ».

Ο ίδιος υποστήριξε επίσης ότι ο Αμπράμοβιτς βοήθησε και όσους Ουκρανούς αναγκάστηκαν να περάσουν σε ρωσικό έδαφος.

Η Ρωσία έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στο Σεβεροντονέτσκ, στην περιοχή του Λουγκάνσκ, αλλά άμαχοι και δυνάμεις της Ουκρανίας παραμένουν «οχυρωμένοι» στο εργοστάσιο χημικών «Αζότ».

Ο Ουκρανός βουλευτής υπογράμμισε επίσης ότι ίσως χρειαστεί η βοήθεια του Ρώσου δισεκατομμυριούχου ώστε να εκκενωθεί το εργοστάσιο. «Όταν δοθεί η ευκαιρία, θα τηλεφωνήσω σίγουρα στον Αμπράμοβιτς ώστε να προστατεύσει το ουκρανικά συμφέροντα», δήλωσε.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, στο χημικό εργοστάσιο «Azot»  έχουν βρει καταφύγιο 568 άμαχοι, ανάμεσά τους και 38 παιδιά.


Ειδήσεις σήμερα:

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στα νότια προάστια - Επανήλθε το ρεύμα

Το «χαστούκι» του Μακρόν στις βουλευτικές εκλογές φέρνει ντόμινο εξελίξεων στην κυβέρνηση

Αύριο οι ανακοινώσεις για το νέο Fuel Pass - Τι περιλαμβάνει το σχέδιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης