Έλον Μασκ: Εξόργισε τους Τούρκους με ένα... tweet που μιλά για «Κωνσταντινούπολη»

Έλον Μασκ: Εξόργισε τους Τούρκους με ένα... tweet που μιλά για «Κωνσταντινούπολη»

Δείτε την ανάρτηση στο Twitter με τον Βυζαντινό στρατιώτη - Η σημείωση  στο κάτω μέρος της εικόνας που πυροδότησε τις εντάσεις στα σχόλια

musk-main
Σε ένα χιουμοριστικό tweet για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης προχώρησε πριν από λίγες ώρες ο Έλον Μασκ, αναφερόμενος στον θρύλο της Κερκόπορτας.

Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter μία φωτογραφία με την φιγούρα του «stickman» στην οποία απεικονίζεται ως ένας Βυζαντινός στρατιώτης με το κράνος του, που ξυπνάει στον ύπνο και προσπαθεί να θυμηθεί αν κλείδωσε την πύλη του κίρκου (Κερκόπορτα), από την οποία εισήλθαν και κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη οι Γενίτσαροι τον Μάιο του 1453.

Η ανάρτησή του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που σκοπεύει να εξαγοράσει έναντι του ποσού των 44 δισ. δολαρίων. Ειδικότερα, έγινε «πόλεμος» από τους Τούρκους χρήστες στα σχόλια κάτω από το tweet, καθώς αναφέρεται σε αυτήν αποκαλώντας της Κωνσταντινούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της διαδικτυακής πλατφόρμας, ο ίδιος πολύ συχνά προχωρά σε αναρτήσεις, στις οποίες σχολιάζει καταστάσεις και την επικαιρότητα με το δικό του ιδιαίτερο και σαρκαστικό  ύφος, προκειμένου να υποστηρίξει το δικαιώμα ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο.

ελον-αλωση


Δείτε την ανάρτηση:

Κλείσιμο

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Τούρκοι χρήστες της πλατφόρμας δεν άφησαν ασχολίαστη την ανάρτηση του Έλον Μασκ, καθώς η εν λόγω ανάρτηση  είχε στόχο να πυροδοτήσει τις εντάσεις με δύο τρόπους. Αρχικά, προκάλεσε ιδιαίτερη αντίδραση το γεγονός ότι ο Μασκ αναφέρθηκε στην Πόλη με την ονομασία «Κωνσταντινούπολη». Αυτή η μικρή επιγραφή στο κάτω μέρος της εικόνας είχε στόχο να εξοργίσει τους Τούρκους χρήστες, οι οποίοι επέμεναν κατηγορηματικά πως «ποτέ δεν ήταν Κωνσταντινούπολη, αλλά πάντα... Instanbul».

Κατά δεύτερον, πολλοί ακόμη έδειξαν τον εκνευρισμό τους, όταν στο meme που δημοσίευσε ο Μασκ μλησε για «ξεκλείδωτη πόρτα», αφού ο στρατιώτης ξέχασε να την κλειδώσει. Από ότι φαίνεται, εξέλαβαν ως ιδιαίτερα προκλητική και προσβλητική αυτή την αναφορά, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να σχολιάσουν ότι η πόρτα δεν ήταν ξεκλείδωτη, αλλά ότι οι προγόνοι τους ήταν εκείνοι που την γκρέμισαν και μπήκαν μέσα για να καταλάβουν την Πόλη.

Δείτε μερικά σχόλια:

tweet1
tweet2

tweet3
tweet4

tweet5
tweet6

tweet7


Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση ιδιοκτήτη βενζινάδικου στη λεωφόρο Μαραθώνος

Υπόθεση τοκογλυφίας στην Κρήτη: Δάνειζαν με «όρους μαφίας» για να ζουν σε επαύλεις και να κυκλοφορούν με Πόρσε!

Power Pass: Τα «μυστικά» για να πάρετε την επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης