Έρευνα BBC: Οι αυξήσεις στο κόστος ζωής άλλαξαν τον τρόπο ζωής των Βρετανών - «Μαχαίρι» στις καθημερινές τους συνήθειες

Έρευνα BBC: Οι αυξήσεις στο κόστος ζωής άλλαξαν τον τρόπο ζωής των Βρετανών - «Μαχαίρι» στις καθημερινές τους συνήθειες

Οι Βρετανοί αποφάσισαν να ελαττώσουν τις κοινωνικές τους συναναστροφές, δεν πηγαίνουν συχνά στο κομμωτήριο και δεν ταξιδεύουν πολύ με το αυτοκίνητο - Τι έδειξε έρευνα του BBC

000_9ZZ9RZ
Οι Βρετανοί παλεύουν να ανταποκριθούν στο αυξανόμενο κόστος ζωής καθώς αναγκάζονται να μειώσουν τα τρόφιμα που καταναλώνουν αλλά και τις μετακινήσεις τους με αυτοκίνητο για να εξοικονομήσουν χρήματα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του BBC.

Στην έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 4.011 ερωτηθέντων, περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς (56%) υποστήριξαν ότι, πλέον, αγοράζουν λιγότερα τρόφιμα ενώ το ίδιο ποσοστό παραδέχεται ότι παραλείπει γεύματα.

Πολλοί είναι επίσης οι Βρετανοί που έχουν περικόψει τις δαπάνες για ρούχα , αποφεύγουν τις κοινωνικές συναναστροφές ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι έχει επηρεαστεί από το δυσμενές οικονομικό κλίμα η ψυχική τους υγεία .

Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η κρατική υποστήριξη των οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών είναι μέχρι στιγμής ανεπαρκής. Η έρευνα του ΒΒC, που διεξήχθη στις αρχές Ιουνίου, αποκαλύπτει πώς το δυσμενές οικονομικό κλίμα επηρεάζει τη ζωή και την οικονομική, σωματική και ψυχική υγεία των Βρετανών πολιτών.

Το κόστος κατανάλωσης οικιακών συσκευών, της βενζίνης και των τροφίμων έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες και, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, περισσότεροι από οκτώ στους 10 (το 81%) ανησυχούν για το αυξανόμενο κόστος ζωής. Επιπλέον, οι Βρετανοί αναγκάζονται να ξενυχτούν λιγότερο ή πηγαίνουν αραιά και που στο κομμωτήριο.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι πολίτες καταφεύγουν σε διάφορους τρόπους διαχείρισης και εξοικονόμησης χρημάτων:

- Περίπου το 82% των ερωτηθέντων σβήνουν τα φώτα κάποιες ώρες την ημέρα για να εξοικονομήσουν χρήματα.
- Το 72% ταξιδεύει λιγότερο με το αυτοκίνητο ενώ το 84% υποστηρίζει ότι ξοδεύει λιγότερα χρήματα για ρούχα το τελευταίο εξάμηνο .
-Περίπου οι μισοί (52%) θα εργαστούν υπερωρίες τους επόμενους έξι μήνες για να βοηθήσουν στην αποπληρωμή των λογαριασμών.

Εκπρόσωπος της Tesco, της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου, υποστηρίζει ότι οι καταναλωτές έχουν αλλάξει συνήθειες λόγω του πληθωρισμού. Για παράδειγμα, καταναλώνουν λιγότερα τρόφιμα και δεν επισκέπτονται συχνά τα σούπερ μάρκετ.




Ειδήσεις σήμερα:

Νέα τουρκική πρόκληση: Παρενόχλησαν μέσω ασυρμάτου ελικόπτερο που μετέφερε το Νίκο Χαρδαλιά

Η Ρωσία κόβει σταδιακά το αέριο στην Ευρώπη, την ώρα που οι χώρες θέλουν να προετοιμαστούν για τον χειμώνα

Ο συζυγοκτόνος αστυνομικός της Κηφισιάς μέσα από το κελί του στο protothema.gr: «Δεν κατάφερα να συγκρατήσω τον εαυτό μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης