«Sherwood»: Το μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό στην ιστορία της Βρετανίας έγινε τηλεοπτική σειρά από το BBC

«Sherwood»: Το μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό στην ιστορία της Βρετανίας έγινε τηλεοπτική σειρά από το BBC

Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε ένα μικρό χωριό ανθρακωρύχων, όπου δύο ξεχωριστοί και εντελώς άσχετοι μεταξύ τους φόνοι μέσα σε δύο εβδομάδες οδήγησαν σε μια τεράστια έρευνα που διήρκεσε εβδομάδες ολόκληρες, στο ονομαστό δάσος του Σέργουντ

sherwood343
Η νέα μίνι σειρά θρίλερ «Sherwood» του BBC, που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από κοινό & κριτικούς, ρίχνει φως στην αληθινή ιστορία μιας διπλής υπόθεσης δολοφονίας στο Νόττινγχαμσιρ της Κεντρικής Αγγλίας το 2004, που εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα ανθρωποκυνηγητά στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας.

Το «Sherwood» - που βγήκε στις οθόνες στις 13 Ιουνίου - εκτυλίσσεται σε ένα μικρό χωριό, που κατοικούν ανθρακωρύχοι όπου δύο ξεχωριστοί και εντελώς άσχετοι μεταξύ τους φόνοι μέσα σε δύο βδομάδες οδήγησαν σε μια τεράστια έρευνα που διήρκεσε εβδομάδες ολόκληρες, στο ονομαστό - από τον μυθικό ήρωα Ρομπέν των Δασών - δάσος του Σέργουντ.

Ο Ρόμπερτ Μπόγιερ, τότε 42 ετών, καταζητούνταν σε σχέση με τη δολοφονία του πρώην ανθρακωρύχου Κιθ Φρόγκσον, 62 ετών, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κατώφλι του σπιτιού του, στο μικρό χωριό του Νόττινγχαμσιρ, όπου ζούσε. Παράλληλα, η αστυνομία αναζητούσε επίσης στο δάσος τον 55χρονο Τέρι Ρότζερς σε σχέση με τη δολοφονία της κόρης του, Σανέλ Τέιλορ. Εκτός από την πραγματική ιστορία των εγκλημάτων και της κοινωνικής και πολιτικής ατμφόσφαιρας της εποχής, η σειρά ακολουθεί και τις ιστορίες δύο αστυνομικών.

Σε μια ανακοίνωση το BBC εξηγεί:

«Για να λύσουν τις δολοφονίες, οι επιθεωρητές της αστυνομίας ΄Ιαν Σεν Κλερ από την τοπική Αστυνομία και ο Κέβιν Σόλσμπερι από την Μητροπολιτική Αστυνομία , πρέπει να συνεργασθούν και να θάψουν έναν ανταγωνισμό που κρατά από το 1984, σε μια τοπική κοινωνία ήδη εξαθλιωμένη από τις συνέπειες της απεργίας και διχασμένη ως προς την παρέμβαση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας».

Αντίπαλοι συνδικαλιστές στη σκληρή απεργία των ανθρακωρύχων

Ο Κιθ Φρόγκσον ήταν πρώην συνδικαλιστής, επιφανές στέλεχος της Εθνικής Ένωσης Ανθρακωρύχων, με δυναμική συμμετοχή στην απεργία του 1984. Έτσι, η έρευνα της Αστυνομίας στράφηκε στο χώρο των ανθρακωρύχων. Ο Ρόμπερτ Μπόγιερ, ήταν μέλος της αντίπαλης Ένωσης Δημοκρατικών Μεταλλείων και είχε συνεχίσει να δουλεύει στη διάρκεια της απεργίας.

Οι δυό τους είχαν επανειλημμένα συγκρουσθεί στο παρελθόν, όπως και το βράδυ της δολοφονίας, σχετικά με την μεγάλη απεργία των ανθρακωρύχων του 1984-1985, που έληξε μετά από 362 μέρες χωρίς να υποχωρήσει η τότε πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ, κάτι που της προσέδωσε και τον χαρακτηρισμό «Σιδηρά Κυρία».

Ο Μπόγιερ αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα ψυχικής υγείας και του είχε γίνει έμμονη ιδέα πως ο Φρόγκσον τον είχε βάλει στο μάτι και θα του έκανε κακό. Το βράδυ της 19ης Ιουλίου, περίμενε τον Κιθ να επιστρέψει από την παμπ, τον πυροβόλησε με μια βαλλίστρα (σ.σ. είδος τόξου με εξάρτημα για στήριξη και σκόπευση και μηχανισμό σκανδάλης) και στη συνέχεια του επιτέθηκε με σπαθί Σαμουράι, που στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι το είχε αγοράσει για 150 λίρες μέσω Διαδικτύου.
sherwood__3_
sherwood__2_
sherwood__4_
Παρέδωσε την κόρη του νύφη στην εκκλησία και μετά από επτά εβδομάδες την σκότωσε

Κλείσιμο
Την ίδια εποχή,ο Ρότζερς, ο οποίος λέγεται ότι ήταν πολύ κτητικός με την κόρη του- που στεκόταν πάντα σούζα μπροστά του-, είχε χωρίσει πρόσφατα από τη σύζυγό του, είχε φύγει το σπίτι τους στο κοντινό South Normanton και είχε πρόσφατα μετακομίσει στο σπίτι της κόρης και του γαμπρού του, στον οποίο μάλιστα εκείνος την παρέδωσε νύφη στην εκκλησία, επτά εβδομάδες πριν από τη δολοφονία της. Ο Ρότζερς, ο οποίος ήταν γνωστός στην αστυνομία πριν από τη δολοφονία, είχε πουλήσει την επιχείρησή του - υπηρεσίες security - και αντιμετώπιζε κάποια οικονομική δυσκολία, σύμφωνα με το φιλικό του περιβάλλον.
sherwood__1_
Στις 30 Ιουλίου, το σώμα της 23χρονης νιόπαντρης Σανέλ ανακαλύφθηκε από τον σύζυγό της Λι, με τραύματα από πυροβολισμούς στην πλάτη και το κεφάλι, μέσα στο σπίτι τους. Ο Ρότζερς ήταν εξαφανισμένος και τον είδαν τελευταία φορά σε μικρή απόσταση από το σημείο του φόνου, το Σάββατο 31 Ιουλίου. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κοντά στο σπίτι. Η αστυνομία πίστευε ότι είχε καταφύγει στο δάσος. Έξι μέρες μετά τη δολοφονία, οι ντετέκτιβ ανακάλυψαν ένα κυνηγετικό όπλο κρυμμένο κάτω από ένα πάπλωμα στο σπίτι όπου σκοτώθηκε η Σανέλ.

Στο 5.000 στρεμμάτων δάσος του Ρομπέν των Δασών κρύβονταν οι δολοφόνοι

Ένα τεράστιο συνδυασμένο - και για τους δύο φόνους - ανθρωποκυνηγητό ξεκίνησε. Η επιχείρηση περιελάμβανε περίπου 620 αστυνομικούς, συμπεριλαμβανομένων ελεύθερων σκοπευτών και χειριστών σκύλων, οι οποίοι άρχισαν να σαρώνουν το τεράστιο δάσος, έκτασης 5.000 στρεμμάτων, και για τους δύο άνδρες, με τη βοήθεια δύο ελικοπτέρων και με θερμικές κάμερες.

Η έρευνα για τον Ρότζερς - η οποία ήταν η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ από την αστυνομία του Νόττινγχαμσιρ - οδήγησε στην ανακάλυψη πρώτα του Μπόγιερ σε ένα αυτοσχέδιο κρησφύγετο. Ένοπλοι αξιωματικοί τον συνέλαβαν, κάτισχνο και σε κακή κατάσταση. Οι αστυνομικοί βρήκαν ένα καταφύγιο, που είχε σκάψει στην πλαγιά ενός λόφου και είχε καλύψει με φύλλα για να μη φαίνεται. Σύμφωνα με την αστυνομία, εκεί κρυβόταν από την αρχή και ζούσε με κονσέρβες και εμφιαλωμένο νερό.

Οι γιατροί που τον εξέτασαν τον βρήκαν σε καλή κατάσταση. Ομολόγησε ένοχος για ανθρωποκτονία με μειωμένο καταλογισμό αλλά όχι για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ωστόσο, οι εισαγγελείς αρνήθηκαν να αποδεχθούν μειωμένο καταλογισμό και η δίκη του για ανθρωποκτονία από πρόθεση ορίστηκε για τις 6 Μαρτίου 2006.


Όταν τέθηκε υπό κράτηση στη φυλακή του Λίνκολν, άρχισε να αρνείται τη λήψη φαγητού και μέχρι τον Νοέμβριο του 2004 βρισκόταν υπό ιδιαίτερη επιτήρηση μετά από απειλές ότι θα αυτοκτονήσει. Μετά από άρνηση λήψης τροφής για δύο χρόνια, πέθανε σε ηλικία 57 ετών στο Lincoln County Hospital στις 25 Φεβρουαρίου 2006, λίγες μέρες πριν τη δίκη του. Εκατοντάδες αστυνομικοί συνέχισαν την αναζήτησή τους για τον Τέρι. Κρυβόταν στο δάσος για 17 ημέρες, πριν τον εντοπίσει και τον συλλάβει η Αστυνομία.

Η αρχική θεωρία ότι η δολοφονία σχετιζόταν με την απεργία των ανθρακωρύχων καταρρίφθηκε όταν προέκυψε ότι ο Μπόγιερ δεν ήταν ψυχικά υγιής και είχε εμμονή ότι ο Φρόγκσον προσπαθούσε να καταστρέψει το σπίτι του.

Όπως είπε ο εισαγγελέας στη δίκη του: «Είχε πείσει τον εαυτό του ότι ο Κιθ Φρόγκσον προσπαθούσε να διαλύσει το σπίτι του τούβλο τούβλο με ένα κατσαβίδι και ότι πετούσε οξύ στους τοίχους. Ο κύριος Φρόγκσον δεν είχε κάνει ούτε μια ζημιά στο σπίτι του Μπόγιερ και δεν είχε ιδέα για το τί σκεφτόταν εκείνος ή για τις εμμονές που τον ταλάνιζαν. Αρχικά πιστεύαμε ότι η αιτία αυτής της τραγωδίας είχε να κάνει με την απεργία των ανθρακωρύχων. Αλλά έγινε σαφές από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του πως δεν είχε καμία σχέση με αυτό».

 Η σειρά προβάλλεται στην COSMOTE TV, αμέσως μετά τη Μ. Βρετανία.



Ειδήσεις σήμερα:

«Να προχωρήσουν οι άμεσα οι διαδικασίες για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ» λένε Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι

Gazprom - Ρωσία: Στις φλόγες οι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Βίντεο: Το σύντομο τετ-α-τετ Παναγιωτόπουλου - Ακάρ στις Βρυξέλλες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης