Κάντε οικονομία, πιείτε λιγότερο τσάι, συστήνει Πακιστανός υπουργός

Αντιμέτωπο με οικονομική κρίση το Πακιστάν και χρειάζεται να περιορίσει τις εισαγωγές - Ο υπουργός τα έβαλε με το αγαπημένο ρόφημα, προκαλώντας οργισμένα και ειρωνικά σχόλια 

Τα ειρωνικά σχόλια των συμπατριωτών του προκάλεσε Πακιστανός υπουργός όταν τους κάλεσε να μειώσουν την κατανάλωση τσαγιού για να περιοριστούν οι εισαγωγές και να εξοικονομηθεί συνάλλαγμα, το οποίο χρειάζεται κατεπειγόντως η χώρα.

Το Πακιστάν είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας τσαγιού παγκοσμίως. Κάθε χρόνο αγοράζει τσάι αξίας άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως από την Κένυα.

Οι Πακιστανοί πίνουν κάθε είδους τσάι, με όλους τους δυνατούς τρόπους – μαύρο, πράσινο, ζεστό, κρύο, με ζάχαρη ή με γάλα.

Εσχάτως η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρή οικονομική κρίση, καθώς μειώνονται τα συναλλαγματικά αποθέματα που χρησιμοποιούνται για τις εισαγωγές και την αποπληρωμή του υψηλού χρέους της. Ο πληθωρισμός καλπάζει και το νόμισμα, η ρουπία, υποτιμάται συνεχώς.

«Καλώ επομένως το έθνος να μειώσει την κατανάλωση τσαγιού σε ένα με δυο φλιτζάνια [ενν. την ημέρα] επειδή το τσάι που εισάγουμε πληρώνεται με πίστωση», είπε ο Αχσάν Ικμπάλ, ο υπουργός Χωροταξίας και Ανάπτυξης.

Η δήλωσή του προκάλεσε την αγανάκτηση πολλών στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Γιατί να μειώσουμε την κατανάλωση, το πληρώνουμε από την τσέπη μας, όχι με λεφτά της κυβέρνησης», σχολίασε ο Τζαν Μουχάμαντ, ένας επαγγελματίας οδηγός που λέει ότι καθημερινά πίνει καμιά εικοσαριά(!) φλιτζάνια «για να μην κοιμηθεί στο τιμόνι».

«Η κυβέρνηση αύξησε τις δαπάνες της. Κυκλοφορούν με μεγάλα αυτοκίνητα, με όλο το πρωτόκολλο, ενώ εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να πίνουμε τσάι. Δεν είναι καλό να μας το πάρουν, δεν πρέπει να το κάνουν αυτό», διαμαρτυρήθηκε ο Μουχάμαντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

«Γιατί να στεναχωρηθώ για το όπλο; Δεν πυροβόλησα κανέναν», είπε ο Trannos σχετικά με τη σύλληψή του για οπλοκατοχή 

Μητσοτάκης: Κοντά στα €500 εκατ. οι επιχορηγήσεις για 42 μικρά νησιά της χώρας

Με τα αναβαθμισμένα, σε επίπεδο Viper, F-16 απαντά η Ελλάδα στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr