Βλαντιμίρ Πούτιν: Θρίλερ με την υγεία του: Υπάρχει άραγε καπνός χωρίς φωτιά;

Βλαντιμίρ Πούτιν: Θρίλερ με την υγεία του: Υπάρχει άραγε καπνός χωρίς φωτιά;

Μαρτυρίες αμφιλεγόμενων γιατρών και πρώην κατασκόπων πυροδοτούν συνεχώς νέα σενάρια που θέλουν τον Ρώσο πρόεδρο τρομερά άρρωστο - Οι ιστορίες για... συλλογή κοπράνων από σωματοφύλακες και τα βίντεο που τον δείχνουν εξασθενημένο θολώνουν περισσότερο το τοπίο

putin_igeia_art
Είναι, άραγε, τόσο εμφανή τα σημάδια ή απλά σύσσωμα τα διεθνή Μέσα προσπαθούν να εντοπίσουν κάτι; Κάτι που ίσως δεν υπάρχει; Ο λόγος για την υγεία του μέχρι πρότινος ρωμαλεου και υγιούς Ρώσου ηγέτη ή για την ακρίβεια τα υποτιθέμενα «σοβαρά» προβλήματα αυτής.

Όλοι μιλούν για την τελευταία εμφάνιση του Βλαντιμίρ Πούτιν. Πρόκειται για τη βιντεοσκοπημένη ομιλία του, με αφορμή την «Ημέρα της Ρωσίας». «Τρέμουν τα πόδια του». «Μετά βίας στέκεται όρθιος», είναι κάποιοι από τους τίτλους που έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο.

Ειδικά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι φήμες για την υγεία του  Πούτιν όλο και εντείνονται. Είτε ανεπιβεβαίωτες πηγές, είτε αμφιλεγόμενοι ιατροί ρίχνουν κάθε λίγο και λιγάκι λάδι στη φωτιά. Υποστηρίζουν ότι ο Ρώσος ηγέτης πάσχει από καρκίνο ή Πάρκινσον, ακόμα και συνδυασμό των δυο. Μπορούν, όμως, οι υποθέσεις αυτές και τα σενάρια να αντιμετωπιστούν ως κάτι παραπάνω; Τροφοδοτούνται, άλλωστε, από άτομα που έχουν ταχθεί απέναντι από τον Ρώσο πρόεδρο και έχουν προεξοφλήσει το πολιτικό και φυσικό τέλος του. Διανθίζονται και από σκόρπιες διαγνώσεις που εκτελούνται από απόσταση και δημοσιεύονται στα σόσιαλ μίντια. Κατά καιρούς, κάνουν την εμφάνισή τους και άλλοι ισχυρισμοί, όπως αυτός από το Paris Match. Δύο ερευνητές του γαλλικού περιοδικού υποστηρίζουν ότι οι σωματοφύλακες του Ρώσου προέδρου συλλέγουν καθημερινά τα κόπρανα και τα ούρα του, ώστε να μην μπορεί κάποιος να τα χρησιμοποιήσει για να αποκαλύψει πληροφορίες για την υγεία του.

Vladimir Putin congratulates citizens on Russia Day


Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, επιβεβαίωσε ότι ο Πούτιν νόσησε σοβαρά με καρκίνο, αλλά υποστήριξε ότι «το έχει πλέον ξεπεράσει». Σε αποκαλύψεις προχώρησε και ο πρώην κατάσκοπος της ΜΙ6 Κρίστοφερ Στιλ, ο οποίος συνδύασε την εισβολή στην Ουκρανία με νευρολογικά προβλήματα ακόμα και άνοια. Στις αρχές Μαΐου, το περιοδικό New Lines έλαβε μια ηχογράφηση ενός Ρώσου ολιγάρχη που δεν κατονομάζεται, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Πούτιν «είναι πολύ άρρωστος με καρκίνο του αίματος». Αμέσως μετά, ξεκίνησε το κυνήγι δημοσιογράφων, οι οποίοι και επικαλούνταν διάφορες θεωρίες ειδικών, που με τη σειρά τους επιχειρούσαν να αποκωδικοποιήσουν το πρησμένο πρόσωπο του Πούτιν, τον ίδιο σχεδόν βυθισμένο στην καρέκλα και το νευρικό κούνημα των χεριών και των ποδιών του.

Κλείσιμο
Ακόμα και παλαιότερα, τόσο η υγεία, όσο και η προσωπική ζωή του Πούτιν παρήγαγε ειδήσεις. Ήταν η μυστικοπάθεια που είχε υιοθετήσει, διαψεύδοντας ακόμα και εγχειρήσεις ρουτίνας. Τον Αύγουστο του 2017 υπολογίζεται ότι είναι και η περίοδος που δίνει μάχη με τον καρκίνο. Τότε εξαφανίζεται από προσώπου γης. Μετά την επανεμφάνισή του, εντοπίζονται να τον συνοδεύουν ακόμα και σε χαλαρούς αγώνες δεκάδες ιατροί. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που προβληματίζονται, όταν το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει ένα κρύωμα που ταλαιπωρεί τον πρόεδρο, ο οποίος και καθαρίζει την ατζέντα του, ακυρώνοντας κάθε δημόσια εμφάνισή του. Τα μέτρα που παίρνει, όμως, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, η απόλυτη απομόνωση, τα τεράστια τραπέζια, οι αποστάσεις λίγο πριν τον πόλεμο φαίνεται να επαναφέρουν για τα καλά το ερώτημα: τι συμβαίνει με την υγεία του Βλαντιμίρ Πούτιν; Οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες επίσης διακινούν σενάρια, στα οποία ο Πούτιν εμφανίζεται να μην είναι υγιής. Αξιωματούχοι της βρετανικής υπηρεσίας κατασκοπείας MI6 έφτασαν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι ο Πούτιν θα έχει φύγει από τη ζωή πριν το 2023. Ο αρχηγός πληροφοριών της Ουκρανίας δήλωσε συμπληρωματικά ότι «πράγματι έχει λίγα χρόνια μπροστά του». Στενοί συνεργάτες του, όπως ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ διαψεύδουν ως «ανοησίες» τα παραπάνω.

Εκτός, πάντως, από το βίντεο για «την Ημέρα της Ρωσίας», στο οποίο μπορεί κάποιος να βγάλει συμπεράσματα, η βρετανική daily mail πριν δύο ημέρες ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, μετά από πολύωρη σύσκεψη με αξιωματικούς του σηκώθηκε από το γραφείο του και αισθάνθηκε μία «έντονη αδυναμία και ζαλάδα» με αποτέλεσμα να χρειαστεί άμεσα ιατρική βοήθεια.



Ειδήσεις σήμερα:

Εικόνες θεομηνίας στη Θεσσαλονίκη - Επί πέντε ώρες οδηγός ταξί ήταν εγκλωβισμένος σε τούνελ

EASA: Ανησυχία για τις πτήσεις αεροσκαφών δυτικής κατασκευής στη Ρωσία λόγω συντήρησης

Survivor: Η Ασημίνα στον τάκο και ο Άρης... νιώθει ασφαλής στην τοποθεσία Άγιος Δομίνικος – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης