H γαλλική Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για τα μπουρκίνι στη Γκρενόμπλ

H γαλλική Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για τα μπουρκίνι στη Γκρενόμπλ

Το ολόσωμο μαγιό για τις μουσουλμάνες διχάζει τη Γαλλία – Η απόφαση της Γκρενόμπλ να μην το απαγορεύσει έφτασε ως το γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας

mpourkini708_1
Στη γαλλική Δικαιοσύνη και μάλιστα σε ανώτατο βαθμό θα κριθεί η χρήση των μπουρκίνι, έπειτα από την απόφαση της Γκρενόμπλ να τα επιτρέψει.

Τα μπουρκίνι (από τη «μπούρκα» και το «μπικίνι») καλύπτει ολόκληρο το σώμα, εκτός από το πρόσωπο, τα χέρια και τα πέλματα.

Απευθύνονται στις μουσουλμάνες ώστε να μπορούν να κολυμπούν ενώ τηρούν και την υποχρέωση να καλύπτουν πλήρως το σώμα τους.

Όπως αναφέρει το BBC, η αντίθεση της Γαλλίας στα μπουρκίνι ξεκινά από το 2016 όταν πολλοί δήμοι προσπάθησαν να τα απαγορεύσουν, σύμφωνα με τους νόμους για τον διαχωρισμό κράτους και θρησκείας,

Ο δήμαρχος της Γρενόμπλ, Ερίκ Πιόλ, θεωρεί ότι αυτή η ρύθμιση δεν πρέπει να αποτρέπει τη χρήση υποδομών που απευθύνονται στο κοινό, όπως τις πισίνες. (Η Γκρενόμπλ δεν έχει θάλασσα). 

Τον Μάιο τοπικό δικαστήριο πάγωσε την απόφαση της πόλης με το σκεπτικό ότι υπονομεύει την αρχή της ουδετερότητας στη χρήση των δημόσια παρεχόμενων υπηρεσιών.

Κλείσιμο
Η αντιπαράθεση έφτασε πλέον στο γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο στο παρελθόν είχε εκδώσει απόφαση κατά της απαγόρευσης των μπουρκίνι.


Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλησεις - ΑΟΖ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο ζητά ο Μπαχτσελί

Σε Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλος, Τουλουπάκη, Ντζούρας και Μανώλης για την υπόθεση Novartis, προτείνει ο εισαγγελέας

Ένοχος για καταπάτηση περιουσίας και βανδαλισμό ο πρώην της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, που εισέβαλε στον γάμο της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης