Wizz Air: Ο επικεφαλής της εταιρείας καλεί τους πιλότους να πετούν... ακόμη κι όταν είναι κουρασμένοι

Wizz Air: Ο επικεφαλής της εταιρείας καλεί τους πιλότους να πετούν... ακόμη κι όταν είναι κουρασμένοι

«Είναι σαν να δίνεις τα κλειδιά του αυτοκινήτου σε έναν μεθυσμένο οδηγό», υποστηρίζουν οργισμένα τα συνδικάτα  για τις δηλώσεις του CEO της Wizz Air - Αντιδρά και η Ευρωπαϊκή Ένωση Πιλοτηρίων θέτοντας ζήτημα ασφάλειας

wizz_air
Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των συνδικάτων των πιλότων καθώς ο CEO των ευρωπαϊκών αερογραμμών χαμηλού κόστους «Wizz Air», Jozsef Varadi, ζήτησε από το πλήρωμα να εργαστεί ακόμη κι όταν νιώθει κόπωση.

Όπως αναφέρει το BBC, o διευθύνων σύμβουλος των ουγγρικών αερογραμμών κάλεσε τους πιλότους να κάνουν έξτρα μίλια, ακόμη κι όταν νιώθουν κόπωση, ώστε η εταιρεία να αποφύγει την ακύρωση πτήσεων.

Τα συνδικάτα των πιλότων βρήκαν απαράδεκτες τις δηλώσεις του με το επιχείρημα πως, όταν ο πιλότος είναι κουρασμένος, η πτήση είναι επικίνδυνη κι ότι τα σχόλια του Varadi έδειξαν μια «ελλιπή κουλτούρα ασφάλειας».

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Ένωση Πιλοτηρίων, εξέφρασε την αντίδρασή της καλώντας τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές να παρέμβουν, καθώς τα σχόλιά του ενθαρρύνουν τους πιλότους να εργάζονται όταν είναι κουρασμένοι. «Είναι σαν να δίνεις τα κλειδιά του αυτοκινήτου σε έναν μεθυσμένο οδηγό», υποστηρίζει εκπρόσωπος του συνδικάτου

Στο μεταξύ, οι αερογραμμές «Wizz Air» έσπευσαν να τονίσουν ότι, όταν ο CEO της εταιρείας έκανε αυτά τα σχόλια περί υπερωριών, δεν απευθυνόταν μόνο στους πιλότους, αλλά σε όλους τους εργαζομένους.

Όπως ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, έτσι και η «Wizz Air» αναγκάστηκε να ακυρώσει πτήσεις κατά τη διάρκεια της αργίας του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ για τα 70χρόνια παραμονής της στον βρετανικό θρόνο , εξαιτίας των εκτεταμένων ελλείψεων σε προσωπικό».

Κλείσιμο
Προχθές, ο διευθύνων σύμβουλος της ουγγρικής εταιρείας είπε στους εργαζόμενους: «Τώρα που όλοι επιστρέφουν στη δουλειά, καταλαβαίνω ότι η κούραση είναι ένα από τα προβλήματα αλλά μόλις αρχίσουμε να σταθεροποιούμε τις βάρδιες, θα μειωθεί και η κόπωση των εργαζομένων».

«Εννοώ ότι δεν μπορούμε να διευθύνουμε αυτήν την επιχείρηση όταν ένας στους πέντε δηλώνει ασθένεια επειδή αισθάνεται κόπωση. Είμαστε όλοι κουρασμένοι, αλλά μερικές φορές απαιτείται να κάνουμε το επιπλέον μίλι».

Τόνισε επίσης ότι «η ζημιά είναι τεράστια όταν ακυρώνουμε μια πτήση. Είναι ζημιά για την εικόνα της εταιρείας αλλά και οικονομική επιβάρυνση γιατί πρέπει να πληρώσουμε αποζημίωση για την ακύρωση της πτήσης»

Όπως αναφέρει το CNN, η κόπωση των πιλότων λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τον κλάδο, με το ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων να την αποκαλεί «ένα διεθνώς αναγνωρισμένο θέμα που σχετίζεται με το ευρύτερο ζήτημα της ικανότητας για την άσκηση των καθηκόντων τους».

Η IATA, Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών, έχει στη διάθεσή της μια έκθεση 148 σελίδων για τη διαχείριση της κόπωσης του πληρώματος.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης στο Politico: Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να συντρίψουν το ανθρώπινο πνεύμα με εκφοβισμό και όπλα

Κατασχέθηκαν 300 κιλά κοκαϊνης μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη - Τέσσερις συλλήψεις

Η Ιβάνκα Τραμπ λέει τώρα ότι δεν πίστεψε τους ισχυρισμούς του πατέρα της περί νοθείας στις εκλογές του 2020
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης