Η «κατάρα» των Guinness χτύπησε έναν ακόμη απόγονο - Πέθανε στα 51 του χρόνια αφήνοντας πίσω του αμύθητη περιουσία

Η «κατάρα» των Guinness χτύπησε έναν ακόμη απόγονο - Πέθανε στα 51 του χρόνια αφήνοντας πίσω του αμύθητη περιουσία

Ο Χένρι Τσάνον ήταν ο έβδομος απόγονος της δυναστείας που έχει συνδέσει το όνομά της με τη  γνωστή μπύρα «Guinness» - «Έφυγε» τον περασμένο Οκτώβριο αφήνοντας κληρονομιά 30 εκατ. λιρών - Πώς ξεκληρίστηκε η οικογένεια

guin-0
Μία ακόμη ανθρώπινη απώλεια προστέθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στον κατάλογο των αποβιωσάντων απογόνων της δυναστείας Guinness, όταν ο 51χρονος Χένρι Τσάνον, ο γιος του πρώην υπουργού των Συντηρητικών, «έφυγε» από τη ζωή ύστερα από μακροχρόνια  μάχη με ασθένεια.

Ο Χένρι, μέλος της δυναστείας Guinness, άφησε μια περιουσία άνω των 30 εκατομμυρίων λιρών στην οικογένειά του, η οποία όμως μειώθηκε στις 27,53 εκατομμύριες λίρες μετά την πληρωμή των χρεών σύμφωνα με έγγραφα διαθήκης. Φίλοι του αδικοχαμένου Χένρι αποκάλυψαν ότι ο Χένρι είχε παλέψει με μια ασθένεια αρκετούς μήνες πριν από το θάνατό του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

beer


Ο θάνατος του 51χρονου ήταν ο τελευταίος που «χτύπησε» την οικογένεια, καθώς είχε χάσει και την αδερφή του κάποιες δεκαετίες νωρίτερα. Η Ολίβια Τσάνον, είχε πεθάνει από υπερβολική δόση ηρωίνης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το 1986, σε ηλικία μόλις 22 ετών.

Οι αλλεπάλληλες τραγωδίες που έπληξαν την οικογένεια Guinness, έχουν καταγραφεί ως οικογενειακή «κατάρα». Συγκεκριμένα, η 22χρονη τότε φοιτήτρια έχασε τη ζωή της, ύστερα από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ και ναρκωτικών σε ένα πάρτυ του κολλεγίου, με αποτέλεσμα να πνιγεί με τον ίδιο της τον εμετό.

Αρκετά χρόνια νωρίτερα, το 1966 είχε πεθάνει σε τροχαίο δυστύχημα η κληρονόμος των Guinness Τάρα Μπράουν, όταν διέσχισε τον δρόμο την ώρα που το φανάρι ήταν κόκκινο με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διερχόμενο φορτηγό.

Κλείσιμο
Σχεδόν μία δεκαετία αργότερα, η Λαίδη Ενριέττα Γκίνες πήδηξε από μια γέφυρα στην Ούμπρια της Ιταλίας, το 1978. Ο τετράχρονος Πίτερ Γκίνες πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα την ίδια χρονιά.

Το 2004, ο Ρόμπερτ Χέσκετ πέθανε στον ύπνο του αφότου κατανάλωσε ναρκωτικά σε ένα πάρτυ, ενώ το 2020 η 19χρονη κληρονόμος Όνορ Ουλόθ πέθανε στην πισίνα.

guin-1


Ο Πολ Τσάνον, πατέρας του Χένρι, ήταν υπουργός στο υπουργικό συμβούλιο των κυβερνήσεων του Έντουαρντ Χιθ και της Μάργκαρετ Θάτσερ. Στη διαθήκη του, ο Χένρι ζήτησε να ταφεί δίπλα στους γονείς και τον παππού του - τον συνονόματο Χένρι Τσάνον- κοντά στο Μπρέντγουντ στο Έσεξ.



Ο πλούτος των Guinness προήλθε από τον παππού του, γνωστός ως Χένρι «Τσιπς» Τσάνον, ο οποίος είχε παντρευτεί την Λαίδη Όνορ Γκίνες, κληρονομώντας έτσι μερίδιο της οικογενειακής περιουσίας. Η ζυθοβιομηχανία της ευρέως γνωστής μπύρας «Guinness» ιδρύθηκε το 1759 από τον Άρθουρ Γκίνες και έκτοτε η φήμη της ταξίδεψε στα πέρατα του κόσμου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζελένσκι: Η εισβολή στην Ουκρανία είναι το πρώτο βήμα της Ρωσίας για την κατάκτηση κι άλλων λαών

Από ανακοπή καρδιάς πέθανε η 22χρονη αθλήτρια στην Κομοτηνή - Τι έδειξε η νεκροψία

Ο Γιάννης Λαγός ζητά να αποφυλακιστεί για να εκτελέσει τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης