Ντι Μάιο: Στην Ιταλία δεν γίνεται εκστρατεία των ΜΜΕ κατά της Ρωσίας

Ντι Μάιο: Στην Ιταλία δεν γίνεται εκστρατεία των ΜΜΕ κατά της Ρωσίας

Τα μέσα ενημέρωσης στην Ιταλία λειτουργούν άμεμπτα, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας - «Την ίδια ώρα, στη Ρωσία απαγορεύεται οποιαδήποτε αναφορά στον πόλεμο», προσθέτει

luigi_di_maio
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο απάντησε στους ισχυρισμούς της ρωσικής πρεσβείας στην Ρώμη, η οποία κατηγόρησε, μέσω Facebook, τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας ότι δεν παρουσιάζουν αντικειμενικά τις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία.

«Στην χώρα μας δεν βρίσκεται σε εξέλιξη κανενός είδους εκστρατεία κατά της Ρωσίας και τα μέσα ενημέρωσής μας παρουσιάζουν, απλώς, τα γεγονότα του πολέμου στην Ουκρανία.

» Από την αρχή του αιματηρού αυτού πολέμου του Πούτιν κατά της Ουκρανίας, τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας λειτουργούν με απόλυτα άμεμπτο τρόπο και καλύπτουν όλα τα συμβάντα με απεσταλμένους στις διάφορες περιοχές», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

«Την ίδια ώρα, στην Ρωσία απαγορεύεται οποιαδήποτε αναφορά στον πόλεμο, λογοκρίνονται οι εικόνες ουκρανών άμαχων πολιτών που χάνουν την ζωή τους από ρωσικούς βομβαρδισμούς, ενώ οι Ρώσοι διαδηλωτές που εναντιώνονται στον πόλεμο, συλλαμβάνονται», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε, τέλος, ότι «με την Ρωσία πρέπει να παραμείνει ανοικτός ένας δίαυλος διαλόγου, διότι μόνον η Ρωσία μπορεί να μας οδηγήσει στην ειρήνη, και είναι αυτό ακριβώς που κάνουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανία: 5 δισ. ευρώ κοστίζει η διακοπή εφοδιασμού της Gazprom Germania με φυσικό αέριο από τη Ρωσία

Σε ύφεση η φωτιά στη Βούλα - Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εναέρια μέσα στο σημείο

Οι 5 αλλαγές - κριτήρια που καθορίζουν την πορεία των βάσεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης