Λία Τόμας: «Δεν απειλούμε τα γυναικεία αθλήματα» απαντά στους επικριτές της η τρανς κολυμβήτρια

Λία Τόμας: «Δεν απειλούμε τα γυναικεία αθλήματα» απαντά στους επικριτές της η τρανς κολυμβήτρια

Η 22χρονη αθλήτρια σημείωσε ιστορική νίκη στο πρωτάθλημα κολύμβησης «NCAA» στα 500 μέτρα ελεύθερο - Σε συνέντευξή της μίλησε  για την απόφαση να προβεί σε εγχείριση αλλαγής φύλου -  «Δεν το κάνουμε για να αθληθούμε, αλλά  για να είμαστε ο πραγματικός μας εαυτός»

λια_τομας71782
Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά την ιστορική της νίκη στο πρωτάθλημα κολύμβησης «NCAA» (Εθνικός Κολεγιακός Αθλητικός Σύνδεσμος των ΗΠΑ), η τρανσέξουαλ αθλήτρια, Λία Τόμας απάντησε στους επικριτές της λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου, για να είναι ο εαυτός της κι όχι για να απειλήσει τις συναθλήτριές της.

«Οι τρανς γυναίκες δεν αποτελούν απειλή για τα γυναικεία αθλήματα», υποστήριξε η Τόμας προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να κολυμπάει.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Good Morning America» του ABC News, είπε χαρακτηριστικά: «Οι τρανς δεν περνούν τη διαδικασία της μετάβασης για να αθληθούν. Κάνουμε τη φυλομετάβαση για να αισθανόμαστε χαρά, να είμαστε ο πραγματικός μας εαυτός».

Μέχρι να κάνει την εγχείρηση αλλαγής φύλου, η Λία Τόμας υποστήριξε ότι ένιωθε κατάθλιψη.

«Η φυλομετάβαση», όπως τονίζει -εκτός από το υψηλό κόστος- έθεσε υπό αμφισβήτηση την καριέρα της στην κολύμβηση.

Όπως αναφέρει το CNN, η 22χρονη Λία Τόμας κέρδισε τον τίτλο του NCAA (Εθνικού Κολεγιακού Αθλητικού Συνδέσμου των ΗΠΑ) στα 500 μέτρα ελεύθερο με τον καλύτερο χρόνο της σεζόν, 4 λεπτά και 33,24 δευτερόλεπτα.

Κλείσιμο
Η πολιτική της αμερικανικής ομοσπονδίας κολύμβησης ορίζει ότι οι τρανς αθλητές πρέπει να υποβληθούν σε θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, τρία χρόνια πριν τους επιτραπεί να αγωνιστούν.

Η Τόμας αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια τον Μάιο, αφού αγωνίστηκε πρώτα για τρία χρόνια στην ανδρική ομάδα κολύμβησης και στη συνέχεια στη γυναικεία ομάδα την περασμένη σεζόν μετά την αλλαγή φύλου.

«Η κολύμβηση ήταν πάντα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Πριν τη μετάβαση στο νέο μου σώμα, υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον μου στην κολύμβηση και το αν θα μπορώ να συνεχίσω. Χαίρομαι που μου δίνεται αυτή η δυνατότητα και θεωρώ πως είναι δίκαιο», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Τώρα, το επόμενο βήμα της είναι να παρακολουθήσει τη Νομική Σχολή με στόχο να συμμετάσχει στα προκριματικά των ολυμπιακών ομάδων των ΗΠΑ το 2024, ώστε να διεκδικήσει μια θέση στους Αγώνες του Παρισιού.

Ειδήσεις σήμερα:

Μήνυμα κατά Άγκυρας και από το Βερολίνο: «Δεν γίνεται ανεκτή η αμφισβήτηση της ακεραιότητας της Ελλάδας»

Τα Amber Alerts έρχονται στο Instagram

Κάσια Γκαλάνιο: Νεκρή βρέθηκε η πρώην πριγκίπισσα του Κατάρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης