Η Γαλλία τιμά το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ: Παρουσία Μακρόν θα ανάψει η φλόγα στην Αψίδα του Θριάμβου

Η Γαλλία τιμά το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ: Παρουσία Μακρόν θα ανάψει η φλόγα στην Αψίδα του Θριάμβου

Ένα γαλλικό άλογο ηλικίας 7 ετών θα είναι το δώρο της Γαλλίας στη μονάρχη – Προς τιμήν της θα φυτευτούν και 70 δέντρα στην περιοχή του Καλβαντός 

macron_1
Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ θα τιμήσει η Γαλλία, που θα διοργανώσει αφή φλόγας προς τιμήν της, σήμερα το βράδυ στην Αψίδα του Θριάμβου. Μάλιστα, στην τελετή θα είναι παρών και ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα δωρίσει στη βασίλισσα Ελισάβετ ένα γαλλικό άλογο επτά ετών. Επίσης, προς τιμήν της θα φυτευτούν 70 δέντρα στην περιοχή του Καλβαντός.

Το Ελιζέ χαρακτηρίζει τη μονάρχη ως σύμβολο της γαλλοβρετανικής φιλίας, ενώ αναφορές γίνονται στον πατέρα της, βασιλιά Γεώργιο και στη στήριξη που προσέφερε το 1943 στον αυτοεξόριστο στρατηγό Ντε Γκολ, όταν αυτός αρνήθηκε τις συστάσεις του Τσόρτσιλ και του Ρούζβελτ να έλθει σε κάποιας μορφής επαφή με την φιλογερμανική κυβέρνηση του Βισί στη Γαλλία.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η βασίλισσα επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Γαλλία το 1948 και τελευταία το 2014.


Ειδήσεις σήμερα:

«Ακόμα πιστεύω ότι η κόρη μου έχει βγει βόλτα και θα επιστρέψει σπίτι», λέει ο πατέρας της 12χρονης που πέθανε ξαφνικά στον ύπνο της


Συνεχίζεται το «θρίλερ» της πολύκροτης δίκης του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ - Συζητούν πάλι οι ένορκοι


«Ευτυχώς που βρήκαν μόνο το ένα» λέει με θράσος ο τράπερ «Trannos», που συνελήφθη με όπλο αφού τιμωρήθηκε με 10 μήνες φυλάκιση!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης