Γκουτέρες: Δεν υπάρχει λύση για την επισιτιστική κρίση χωρίς τρόφιμα και λιπάσματα από Ρωσία-Ουκρανία

Γκουτέρες: Δεν υπάρχει λύση για την επισιτιστική κρίση χωρίς τρόφιμα και λιπάσματα από Ρωσία-Ουκρανία

«Νομίζω ότι υπάρχει πρόοδος, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμη» είπε ο ΓΓ του ΟΗΕ για τις επιπτώσεις του πολέμου της Ουκρανίας στην παγκόσμια αγορά τροφίμων

guterres_UN
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε σήμερα την αισιοδοξία του για την επίτευξη μιας λύσης για τον μετριασμό των επιπτώσεων στις παγκόσμιες προμήθειες τροφίμων που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε συμφωνία είναι ακόμη μακριά.

«Νομίζω ότι υπάρχει πρόοδος, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Αυτά είναι πολύπλοκα ζητήματα και το γεγονός ότι όλα είναι αλληλένδετα, καθιστά τη διαπραγμάτευση ιδιαίτερα περίπλοκη», είπε σε συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον στη Στοκχόλμη.

Και πρόσθεσε: «Επιτρέψτε μου να είμαι ειλικρινής: δεν υπάρχει αποτελεσματική λύση στην επισιτιστική κρίση χωρίς την επιστροφή τροφίμων από την Ουκρανία και τροφίμων και λιπασμάτων από τη Ρωσία στις παγκόσμιες αγορές».

Με τη Ρωσία να ελέγχει ή να έχει αποκλείσει πρακτικά όλα τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, οι αποστολές σιτηρών από την Ουκρανία έχουν σταματήσει από την έναρξη της εισβολής, με την Μόσχα να κατηγορεί τις δυτικές κυρώσεις για τη διακοπή εξαγωγών σιτηρών και λιπασμάτων.


Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται το «θρίλερ» της πολύκροτης δίκης του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ - Συζητούν πάλι οι ένορκοι

Μήνυμα κατά Άγκυρας και από το Βερολίνο: «Δεν γίνεται ανεκτή η αμφισβήτηση της ακεραιότητας της Ελλάδας»

Τα Amber Alerts έρχονται στο Instagram
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης