Μακελειό στο Τέξας: Συντετριμμένος ο πατέρας της 10χρονης Αμερί που σκοτώθηκε ενώ τηλεφωνούσε στην αστυνομία

Μακελειό στο Τέξας: Συντετριμμένος ο πατέρας της 10χρονης Αμερί που σκοτώθηκε ενώ τηλεφωνούσε στην αστυνομία

Ο πατέρας της 10χρονης έμαθε ότι σκοτώθηκε από συμμαθήτριά της - «Έλεγε ότι σκότωσαν την καλύτερή της φίλη, ότι δεν αναπνέει και πως προσπαθούσε να καλέσει την αστυνομία» είπε ο Έιντζελ Γκάρζα

ameri_dad
Σε συνέντευξή του στο CNN, o Έιντζελ Γκάρζα αφηγείται πώς έμαθε τυχαία για τον θάνατο της δεκάχρονης κόρης του, Αμερί, που πυροβόλησε και σκότωσε ο μακελάρης του Τέξας, Σαλβαδόρ Ράμος, την ώρα που η μαθήτρια τηλεφωνούσε στην αστυνομία.

Μόλις έμαθε για τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο Ρομπ όπου φοιτούσε η κόρη του, ο Γκάρζα που είναι ιατρικός βοηθός στο επάγγελμα, έσπευσε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε όσους είχαν ανάγκη.

Κι όταν είδε ένα κοριτσάκι «καλυμμένο με αίμα από την κορυφή ως τα νύχια», την πλησίασε για να δει τα τραύματά της. «Νόμιζα ότι ήταν τραυματισμένη, τι ρώτησα τι συμβαίνει και μου είπε ότι είναι καλά» είπε ο Γκάρζα στον δημοσιογράφο του CNN, Άντερσον Κούπερ.

«Ήταν σε κατάσταση πανικού , έλεγε ότι πυροβόλησαν την καλύτερή της φίλη, ότι σκότωσαν την καλύτερή της φίλη, ότι δεν αναπνέει και πως προσπαθούσε να καλέσει την αστυνομία. Και ρώτησα το κοριτσάκι το όνομα της φίλης της και μου είπε «Αμερί» , λέει ο Έιντζελ Γκάρζα, ξεσπώντας σε κλάματα. Ο δημοσιογράφος του CNN, Άντερσον Κούπερ, βλέποντας τον πατέρα να λυγίζει, έσπευσε να τον παρηγορήσει.



«Ήθελε να σώσει τους πάντες»

Κλείσιμο
Η δεκάχρονη Αμερί ήταν η μαθήτρια που κάλεσε την αστυνομία όταν είδε τον μακελάρη του Τέξας, Σαλβαδόρ Ράμος, να εισβάλει στην τάξη της και να απειλεί τα παιδιά ότι θα τα σκοτώσει.

«Απλώς προσπαθούσε να καλέσει τις αρχές και υποθέτω ότι την πυροβόλησε. Πώς βλέπεις αυτό το κορίτσι και το πυροβολείς; Ω μωρό μου. Πώς πυροβολείς το μωρό μου;», λέει ο τραγικός πατέρας.

«Θέλω απλώς να μάθει ο κόσμος ότι η κόρη μου πέθανε προσπαθώντας να σώσει τους συμμαθητές της. Ήθελε απλώς να σώσει τους πάντες».

«Θέλω να μάθω τι έκανε για να γίνει θύμα»

Ο Έιντζελ Γκάρζα στάζει μέλι για την αδικοχαμένη κόρη του. «Η κόρη μου ήταν τόσο γλυκιά… ήταν το πιο γλυκό κοριτσάκι που δεν έκανε τίποτα κακό. Άκουγε τη μαμά και τον μπαμπά της, βούρτσιζε πάντα τα δόντια της, ήταν δημιουργική, έφτιαχνε πράγματα για εμάς, δεν είχε ποτέ προβλήματα στο σχολείο. Θέλω απλώς να μάθω τι έκανε για να γίνει θύμα», υποστηρίζει απαρηγόρητος. θύματος.

Η Αμερί ήταν ένα από τα 21 άτομα, μεταξύ των οποίων 19 μαθητές, που σκοτώθηκαν από τον δράστη του μακελειού στο Τέξας.

Η 10χρονη μαθήτρια ήταν η μεγάλη αδερφή ενός αγοριού που τη ζητούσε κάθε πρωί όταν ξυπνούσε, είπε ο Γκάρζα. «Τον ενημερώσαμε ότι η αδερφή του είναι με τον Θεό και πως δε θα είναι πλέον μαζί μας και φυσικά έκλαψε», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης