Μακελειό στο Τέξας: Απαρηγόρητος ο σερίφης που έχασε την κόρη του - Λίγες ώρες πριν γιόρταζε τη βράβευσή της

Μακελειό στο Τέξας: Απαρηγόρητος ο σερίφης που έχασε την κόρη του - Λίγες ώρες πριν γιόρταζε τη βράβευσή της

Λίγες ώρες  πριν το τραγικό συμβάν η 10χρονη Λέξι λάμβανε βραβείο ποζάροντας χαμογελαστή μαζί με τους γονείς της - Λίγες ώρες αργότερα ήταν νεκρή από τα πυρά του δράστη, Σαλβαδόρ Ράμος

texas13
Απαρηγόρητος είναι ο αναπληρωτής σερίφης της κοινότητας Ουβάλντε μετά το χαμό της δεκάχρονης κόρης του, ένα από τα θύματα της σφαγής στο δημοτικό σχολείο Ρομπ του Τέξας.

Ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος σκόρπισε χθες τον τρόμο και τον φόβο σκοτώνοντας εν ψυχρώ 19 μαθητές και δύο εκπαιδευτικούς ανοίγοντας πυρ μέσα στο σχολείο.

Το πρωί, ο Φελίξ Ρούμπιο καμάρωνε την κόρη του στην τελετή απονομής βραβείων και, λίγες ώρες αργότερα, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το παιδί του είναι νεκρό.

Ο Ρούμπιο ήταν προχτες τρισευτυχισμένος.

Με τη σύζυγό του Κίμπερλι παρακολουθούσαν την κόρη τους, Λέξι, να παραλαμβάνει το βραβείο της και αμέσως μετά, πόζαραν όλοι μαζί για μία αναμνηστική φωτογραφία.

Αφότου ολοκληρώθηκε η τελετή, οι γονείς αποχαιρέτησαν την κόρη τους, την άφησαν στο σχολείο και της είπαν ότι θα την πάρουν αφότου τελειώσει το μάθημα.

Λίγες ώρες αργότερα, η κόρη τους ήταν νεκρή από τα πυρά του 18χρονου μακελάρη του Τέξας.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο CNN, ένα 24ωρο μετά τη σφαγή στο σχολείο, ο Φελίξ Ρούμπιο δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Πώς να πιστέψει αυτό που συνέβη από τη μια στιγμή στην άλλη; Προχθες το πρωί να είναι περήφανος για τη κόρη του που βραβεύτηκε και λίγες ώρες αργότερα να μαθαίνει ότι είναι νεκρή;

Κλείσιμο
O πόνος του είναι βαθιά χαραγμένος στο πρόσωπό του Ρούμπιο καθώς προσπαθεί να παρηγορήσει τη γυναίκα του έξω από το σχολείο όπου φοιτούσε η κόρη τους, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Στην τελετή απονομής, η δεκάχρονη μαθήτρια έλαβε το βραβείο «καλού πολίτη του σχολείου», όπως έγραψε η μητέρα της, Κίμπερλι, στο Facebook.

Μετά την τελετή, «Της είπαμε ότι την αγαπάμε και θα την παίρναμε μετά το σχολείο. Δεν είχαμε ιδέα ότι αυτό ήταν το τελευταίο αντίο».

Ο Φελίξ υποστήριξε ότι ελπίζει να βρεθεί μία λύση στα ζητήματα της οπλοκατοχής και της σχολικής βίας.

Όταν ρωτήθηκε ποια ζητήματα θα ήθελε να δει να επιλύονται μετά τη σφαγή στο σχολείο της κόρης του, ο Φελίξ υποστήριξε: «Βία, όπλα. Είμαι αστυνομικός. Είμαι αναπληρωτής σερίφης εδώ στην κομητεία Ουβάλντε. Αυτό είναι αρκετό.»

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να μην γίνει η κόρη του ένας «αριθμός», ένα ακόμη θύμα...

«Μετά από αυτό που συνέβη», δηλώνει στο CNN, «Το μόνο που μπορώ να ελπίζω είναι ότι απλά δεν η κόρη μου δεν θα είναι ένας αριθμός. Αυτό είναι αρκετό. Κανείς άλλος δεν χρειάζεται να το περάσει αυτό. Δεν έπρεπε ποτέ να το περάσουμε αυτό, αλλά το περνάμε».

Ειδήσεις σήμερα:

Βρέφος λίγων ημερών πνίγηκε με το γάλα του και πέθανε μέσα στο «Παίδων» - Μήνυση από τους γονείς

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη σήμερα για την αντιπυρική προστασία στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να εμφανίσουν long covid-19 συμπτώματα, προειδοποιεί αμερικανική έρευνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης