Πόλεμος στην Ουκρανία - Κουλέμπα: Το Κίεβο πιέζει για πλήρη απαγόρευση των ρωσικών εξαγωγών

Πόλεμος στην Ουκρανία - Κουλέμπα: Το Κίεβο πιέζει για πλήρη απαγόρευση των ρωσικών εξαγωγών

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα ζήτησε από το Φόρουμ του Νταβός και τη Δύση να «σκοτώσουν τις ρωσικές εξαγωγές» - Ετσι, όπως είπε ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, η Μόσχα αποκομίζει χρήματα για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας

kuleba
Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα από το οικονομικό φόρουμ του Νταβός να «σκοτώσει τις ρωσικές εξαγωγές», ως μέσο πίεσης για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

«Το μήνυμά μου είναι πολύ απλό: σκοτώστε τις ρωσικές εξαγωγές, εκτός από ορισμένα κρίσιμα προϊόντα που χρειάζεται ο κόσμος», είπε ο Κουλέμπα και πρόσθεσε ότι η Μόσχα πρέπει να σταματήσει «να αποκομίζει χρήματα και να επενδύει σε μια πολεμική μηχανή που σκοτώνει, βιάζει και βασανίζει Ουκρανούς».

Κάλεσε επίσης τις ναυτιλιακές εταιρείες να σταματήσουν να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο.

«Υπάρχουν δύο τρόποι προσέγγισης στην επιβολή των κυρώσεων. Ο πρώτος είναι να πούμε ότι θα επικεντρωθούμε στο πετρέλαιο και θα αναζητήσουμε τρόπους να σταματήσουμε να αγοράζουμε ρωσικό πετρέλαιο», τόνισε.

Ο άλλος τρόπος, όπως είπε, αφορά τον τερματισμό της μεταφοράς ρωσικών προϊόντων. «Για παράδειγμα, η συντριπτική πλειονότητα του ρωσικού πετρελαίου που πωλείται στην παγκόσμια αγορά μεταφέρεται δια θαλάσσης», συνέχισε ο Κουλέμπα, πιστεύοντας ότι όσοι συνεχίζουν να το κάνουν «οπουδήποτε στον κόσμο» να «αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ από την πλευρά του δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι παραμένει «βέβαιος» για την επίτευξη συμφωνίας για ένα εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο μέχρι την έναρξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τη Δευτέρα, παρά το μπλοκάρισμα της Ουγγαρίας.

Ο Κουλέμπα κατήγγειλε επίσης τον ρωσικό «εκβιασμό» σχετικά με το αίτημα της Μόσχας για την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία για να αποφευχθεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

«Πρόκειται για προφανή εκβιασμό. Δεν μπορεί να βρεθεί καλύτερο παράδειγμα εκβιασμού στις διεθνείς σχέσεις. Αν κάποιος το αποδεχτεί, τότε αυτό το άτομο έχει πρόβλημα», είπε.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε νωρίτερα πως ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο ζήτησε την άρση των κυρώσεων κατά της Μόσχας ως προϋπόθεση για να αποτραπεί η παγκόσμια επισιτιστική κρίση που διαφαίνεται ως αποτέλεσμα της επίθεσής της στην Ουκρανία.


Ειδήσεις σήμερα:

Για ένταση των επιθέσεων προειδοποιεί ο Σοϊγκού, 20.000 εγκλήματα πολέμου καταγγέλλει το Κίεβο

Στο μικροσκόπιο 10 ζωγραφιές της Τζωρτζίνας - Η 4η εγκυμοσύνη και οι ερωτήσεις Ρούλας - Μάνου σε γενετιστή

Αυτός είναι ο 18χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε 19 μαθητές και δύο δασκάλους σε δημοτικό σχολείο του Τέξας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης